kas kõik on seaduspärane

renata 17.05.2019 19:17 (4 aastat tagasi)

Elan väikeses kortermajas. Moodustati ühistu. Ühistu otsustas 70 a vana maja renoveerida täies mahus. Selleks võetakse pangast laenu ja minu korteri laenumakse hakkab olema arvestatav summa. Laen võetakse 15 aastaks. Õnnetuseks on minu korter ostetud pangalaenuga, mida mul on samuti veel maksta 15 aastat. Seega siis teine arvestatav summa. Arvutasin just kokku, et maksan maja remondiks laenu rohkem, kui ma kunagi selle korteri ostsin. Ehk siis remondi laenumakse ületab korteri enda ostuhinna. Samas asub see korter sellises rajoonis, kus on probleemne teda müüa isegi kunagise ostuhinnaga. Mis siis veel rääkida sellest, kui isegi remondilaen kunagi makstud saab. Ikka olen kõvasti kahjumis. Ja maja remont muudab ainult maja välisilmet, mitte midagi seespool ei muutu ju. Kas ühistul on õigus mind sellisesse sundseisu panna, et ma PEAN maksma, isegi kui ma ei olnud selle otsusega nõus. Kuna otsus võeti vastu häälteenamusega, siis üksikud, kes olid vastu, neid ei võeta üldse kuuldagi. Peale selle ei ole mul võimalik ka korterit müüa, sest keegi ei ole huvitatud sellises rajoonis ostma korterit, mille kohta on teada, et järgmised 15 aastat tuleb tasuda laenumakset lihtsalt maja remondi eest. Mida soovitate mul teha, kui on ette teada, et pean iga kuu loobuma kas remondilaenu maksmisest või eluasemelaenu maksmisest, kuna kahte korraga ma ilmselt maksta ei suuda. Jään mõne aasta pärast pensionile ja ei tea ausalt öeldes, kas ma 15 aastat enam üldse välja venitangi. Mina leian et mind on pandud sundseisu. Kas selles suhtes on kõik seaduslik?? Kuna ma ei saa elada, ega ka müüa. Ühistu ütles, et niikui tekib võlgnevus, nii kohe algatatatakse minu vastu sund väljatõstmine. Sama räägib pank, et niikui ma jätan laenu maksmata, nii alustatakse minu vastu korteri sundmüüki. Mida siis ette võtta? Mõnigi lahendus??

18.05.2019 03:57 (4 aastat tagasi)

Ostsid pangalaenuga korteri 70 aastat vanasse remontimata majja. Üldjuhul odavalt saadu võibki kujuneda kulukaks. Remonditööd ja pangalaen otsustatakse omanike enamuse häälteenamusega. Maja tuleb teha korda, see peaks olema elementaarne ning enamuse otsus on seaduseks. Jääd oma maksetega võlgu, antaksegi võlg kohtusse ning võlale lisanduvad kallid riigilõivud, kohtukulud, lõpuks veel suured täituritasud. Lahenduseks oleks korter veelgi odavama raha eest maha müüa või hankida enesele töökoht või mitu, et kindlustada end rahaliselt pesnionipõlveks.Pigem teenida rohkem, hoida raha kokku mõttetute kulude pealt kui vireleda võlgades või kusagil üüripinnal. Pane iga päev kirja kõik oma kulud, see distsiplineerib mõtlema kas need kõik ikka olid otstarbekad.

renata 18.05.2019 05:55 (4 aastat tagasi)

kahjuks ostsin korteri korras majja. ja mitte odava raha eest. ütleme et räägime summadest 40 tuhat ostuhind ja nüüd 42 tuhat remondihind. töökohti on mitu niigi. maja remondi kohta ei saa öelda, et tehakse korda. saab öelda vaid, et vuntsitakse üles, sest kõik toimib niigi. lihtsalt kellele ei sobi maja värv - vaja üle värvida, kellele ei sobi maja senine vana eterniitkatus, mis on täiesti terve. tahetakse see lihtsalt välja vahetada. ainus põhjus - tahame et meie maja oleks kõige ilusam. pensionärid olid kõik vastu, noored tööinimesed poolt. ja nii meile, vanakestele , ära tehtigi

kuti 18.05.2019 16:03 (4 aastat tagasi)

Ma ei saa aru - kas korteri ostuhind on 40 tuh ja selle sama korteri osa remondis on 42 tuh? Tundub küll ülepaisutatud. Samas KÜ on sundseltsingu vorm ja seal toimub kõik omanike hääleenamusega arvestades. Sa kirjeldasid oma nägemust, aga võib olla teised, kes tahavad remonti, neil on hoopis teistugune? Eterneiitkatuseda reeglina on juba nii vanad, et need tuleks tõesti vahetada. Ja ainult väliseina värmismise peale sellist summat ka ei lähe, ilmselt soojustatakse ja vahetatakse torud jne. Eelmine vastaja räägib õigust, pead hindama oma võimalusi ja siis otsustama, korteromandi suhtes kehtib sul ikka iseostustamise õigus.

Olle 18.05.2019 17:50 (4 aastat tagasi)

Kinnisvara omamine ongi kulukas ja kõik ei pea olema omanikud. Omandi eest tuleb hoolitseda - kui maja vajab remonti ja teised on sellega päri, siis sinu võimalused seda (mõistlikult) torpedeerida on ahtad. Vaevalt teisedki naabrid kehvas piirkonnas maja renoveerides täiesti mõtteuid kulusid tahavad tegema hakata. See, millise hinnaga sa korteri omal ajal ostsid ja kas pidid selleks laenu võtma või võidsid lotoga, teistesse korteriomanikesse ei puutu. Kui korteri omamine käib üle jõu, tuleb see võõrandada ja valida uus, odavam. Parim võimalus midagi muuta oli siis, kui renoveerimist otsustati - oleksid saanud teised ümber veenda või leida odavam alternatiiv.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.