Inkasso allkirjastatud lepingus kirjaviga

M 29.11.2019 09:00 (4 aastat tagasi)

Tere! Küsimus oleks nimelt järgmine et rasketel aegadel jäin võlgu ja nüüd asi nimelt inkassos kuid avastasin et intressi lisatakse iga kuiselt peale kuigi maksan korrektselt igakuuliselt ja intress on kahekordne määr ehk siis pea 40 protsenti. Nüüdseks on summa juba 5200 eur 3000 eurost. Samas on seal lepingus tehtud kirjaviga et viivise ja intressimäär on KOHEKORDNE. Kas sellega oõeks võimalik kuskilt kinni haarata kuna sellist sõna nagu Kohekordne ei oõe oõemaski

gauu 29.11.2019 13:57 (4 aastat tagasi)

Ja sa lepingut allkirjastades ei saanud aru, millele sa alla kirjutad? Kui sa suudad ära tõestada, et sa praegu maksad 'kohekordset' intressi ja mida see tähendab siis lase aga tulla. Lepingut sõlmides on oluline, et mõlemad pooled saavad aru, millelel alla kirjutavad, ilmselgelt sa siis said aru. Lisaks vaata oma postituse trükivigu, kas me peak snendest ka kuidagi teistmoodi aru saama :)

Reelika 29.11.2019 16:00 (4 aastat tagasi)

Kui oled võlgu, siis mingeid intresse lisada ei ole võimalik. Võlasolevale summale saab lisada üksnes viivised. Kuidas see lepingus täpsemalt on..sest lause "viivise ja intressimäär on kohekordne" ei ütle midagi. Mille kahekordne? Või viivis on intressimäära kahekordne?

RH 30.11.2019 20:46 (4 aastat tagasi)

Inkassole ära maksa midagi, juhata nad sinna kus keha läheb kaheks ja JOKK. Avalik huvi puudub.

sijo 1.12.2019 06:51 (4 aastat tagasi)

kuula jah selliseid RHsid... kui sul on inkassoga leping, siis ei piisa kui saadad kedagi sinna kus keha kaheks läheb ja avaliku huviga pole siin ka midagi tegemist. Tegelikult ongi sul kaks varianti - kas maksad nagu olete kokku leppinud või ei maksa ja siis kuhjub võlg uuesti. Kui just leping mingil põhjusel kehtetu pole liigse kulukuse vms kohta. Aga mingi trükiviga seda kindlasti tühiseks ei tee - eriti kui sa ise oled seda juba mingi aeg järginud.

Jorh 4.12.2019 18:01 (4 aastat tagasi)

Põhimõtteliselt on täiesti võimalik olukord, kus pooled sõlmivad maksekokkuleppe (maksegraafiku), kus senistest põhi ja kõrvalnõuetest on saanud uus põhinõue ja sellelt summalt arvestatakse mitte viivist vaid justnimelt intressi, mis on tavaliselt 15-24% aastas. Tegelikult on selle kohta isegi mingi riigikohtu otsus, et viivistelt viivist nõuda ei saa, aga kui on sõlmitud selline komporomiss või kokkulepe, siis seadus ei keela viivistelt intressi nõuda

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.