kohtutäitur ja haigusrahad

im 4.09.2021 03:51 (2 aastat tagasi)

Tere. kuidas on võimalik,et haigekassa haigusrahad kannab kohtutäiturile? seda enam kuu esimeses pooles kus minu tulud on 0. kas on kohtutäituril seaduslik alus arestida kõik minu eesti kontod ja nõuda võõra konto väljavõtet juhul kui minu tõõtasu ei laeku minu kontole samas kui tõõandja peab igakuiselt kinni seaduses ettenähtud protsendi palgast? tegu siis Kristel Maalmaniga. kui varem pani ta mu viimasegi eesti konto 0 ja võttis kogu korteri üüriraha siis nüüd kandis haigekassa mulle 1eur ja ülejäänud täiturile. kas selline asi on seadusega kooskõlas?

xocy 4.09.2021 05:29 (2 aastat tagasi)

aga oled sa teinud täiturile üldse avalduse, et ta sulle miinimumi alles jätaks? Kui avaldust teinud pole, siis loomulikult tõmbab nulli.

J. 4.09.2021 09:29 (2 aastat tagasi)

Jah, on küll seadusega kooskõlas, et täitur arestib kõik sissetulekuallikad.

mkmm 4.09.2021 11:24 (2 aastat tagasi)

ei ole seadusega kooskõlas, et inimesele üldse elamiseks raha ei jäeta. Aga selline tegevus täiturite puhul pole mingi üllatus. Need ei tunne mingite seaduste vastu huvi

J. 4.09.2021 11:47 (2 aastat tagasi)

Palun loe mu vastust uuesti. Ma kirjutasin, et seadusega on kooskõlas see, et täitur arestib kõik sissetulekuallikad, st töötasu, haigekassast saadavad töövõimetushüvitised, maksuametist tagastatavad maksud, pensionikontolt väljavõetav kogumispension jne. Muidugi peab täitur võlgnikule alles jätma mittearestitava osa, kuid kõik mis üle selle võib ka kolmandalt isikult, kellele kontole töötasu kantakse, sisse nõuda.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.