Vallakemplus tee pärast

Ruth 4.10.2021 12:22 (2 aastat tagasi)

Erastamise käigus anti mulle A talule tee, mis on talu ääres. Hiljem ostsin maa (B), mis jäi üle tee, ehitasin sinna hoone. Tahan krundil B seadustada hoonet. Aga vald teab, et olen ka talu A omanik ja nõuab ,et annaksin vallaleTalu A tee, siis seadustab krundi B hoone? Kas ongi nii? Et pean ,,tee" ära andma, et teise krundi hoonet seadustada? Kes pakuks abi?

jume 4.10.2021 15:09 (2 aastat tagasi)

Millega nad põhjendavad seda, et nad enne ei seadusta? Iseenesest ilma ehitusloata rajatud hoone puhul annab omanikku igati pigistada. Ma kujutan ette, et nenede mure seisneb selle, et kui kunagi üks kinnistutest maha müüa ja tee on ühe oamniku omandis, siis võivad uuel omanikul tekkida probleemid ligipääsule oma kinnistule ja siis peab hakkama vald uut teed rajama.

Ruth 16.10.2021 08:44 (2 aastat tagasi)

Tegelikult soovib vald teed endale saada ja ongi koht, kust omanikku pigistada, kui ühe maaomandi valduses olevat teed teise eest ära ei kingita, siis teise maaomandi hooneid on keelatud seadustada, vallast selline vastus. Mida teha?

xymu 17.10.2021 11:19 (2 aastat tagasi)

kas hoonel ehitusload ja kasutusload kõik olemas? Või on tegemist ebaseadusliku ehitusega? Kui on ebaseaduslik, siis pole sul mindagi kobiseda - teed nii nagu öeldakse või lammutad majad maha. Ka vallal on õigus lammutada ja hiljem lammutamise eest sinult raha tagasi küsida. MIs puutub valla motiivi, siis ilmselgelt on see, mida Jume kirjutas õige - ühele kinnistule viib ainult eratee ja juhul kui sa müüd selle maha ja tekib uus omanik, peab hakkama vald oma rahadega sellele veel eraldi ligipääsu tekitama. Soovitan käituda nii nagu vald ütleb.

Ruth 17.10.2021 11:48 (2 aastat tagasi)

Krundi müümise mõttel valla seisukohast võib ju mõtet olla, aga kes neid seadustamata hoonet ostab? Ja tee on tegelikult juba kirjalikult avalikuks kasutuseks antud, väikese taluvusmaksega. Maksja RMK ,kel meist edasi veel üks hoone. Vot seda hoonet tahab vald endale saada , hetkel võetud rendile. Järsku sellepärast? Olemas kinnitatud detailplaneering ( ja käsk tee ära mõõta ja vallale loovutada.) Et siis üks kinnistu peab tee ära andma, et teine saaks seadustamisega edasi minna.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.