kiirmenetlus

Irina Bukk 4.08.2022 11:39 (1 aasta tagasi)

Tere. Olukord on selline. Minu poja naine ei valda eesti keelt. Kui ta käis politseiniku (uurija) juures, siis sai teada, et tema kohta on esitatud süüdistus (valesüüdistus). Temale määrati ka riigi poolt advokaati. Nüüd on advokaat talle helistanud, et on tulemas kohus, kiirmenetlus. Poja naine väidab, et ta selle kohta nõusoleku ei ole andud, ja et temale pole keegi seda, et tuleb kiirmenetlus, lahti seletanud. Kuhu ta peab pöörduma, et teatada sellest ja kui palju on tal aega?

J. 6.08.2022 08:41 (1 aasta tagasi)

Prokuratuur võib taotleda kohtult asja lahendamist kiirmenetluses, kui kuriteo asjaolud on selged ja selle kohta on kogutud kõik vajalikud tõendid. Süüdistatava nõusolekut kiirmenetluseks vaja ei ole. Poja naisel pole muud teha, kui kutsutud päeval minna kohtusse.

Riina 6.08.2022 09:25 (1 aasta tagasi)

Aga mida ta peab siis tegema? Tegemist on laimuga, selle kohta on ka tunnistajad, kelle vastu "tubli" uurija pole huvi tundnud. Kas meil Eestis siis üldse õigusi ei ole? Ma saan aru, et peab palkama kallist advokaati, aga sissetulek ei ole alati selline, et seda saaks teha... Riigi poolt on advokaat määratud, kuid ta on selline, nagu ta on.. Minu telefoni kõnedele ta (see advokaat) ei vasta! Kas selles valdkonnas ei peaks olema ka mingi kutseetika?

J. 6.08.2022 10:58 (1 aasta tagasi)

Ega kiirmenetlus võta õigust end kohtus kaitsta. Advokaadiga peaks aga suhtlema teie pojanaine, mitte teie.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.