Ühisvara

Miina 6.08.2022 12:21 (1 aasta tagasi)

Tere. Mul on peal üks kohtutäitur. Ta arestis mu arved jättis summa mida saan seal kasutada. Kirjutasin eelnevalt kohtutäiturile et soovin maksegraafikut see oli Mai kuus.Kirjutasin summa mida saan iga kuu maksta ja maksega saan alustada juuli kuu algul,aga kohtutäiturile seee ei sobinud ütles et igakuine summa peab olema minimaalselt 150€ ja esimest makset ootab juuni kuus. Mulle see küll ei sobinud,aga võtsin selle pakkumise vastu et rohkem probleeme ei tuleks. Nad saatsid mulle maksegraafiku ja kinnitasin kirjaga selle kätte saamist. Aga nagu ma juba mainisin siis esimese makse saan teha juuli algul. Niiet juuni algul mul raha polnud et esimene osamakse teha. Niiet kohtutäitur lõpetas maksegraafiku lepingu kuna rikkusin lepingu tingimusi. Aru saadav ise süüdi. Kirjutasin siis et soovin ikkagi väga maksma hakata esimese makse 150€ saan teha 08.08.2022 täitur sellega nõus ei olnud. Nüüd arestis mu kontod. Kui ma olen nõus ikkagi alustama maksmist igakuiselt siis kas kohtutäitur saab sellest keelduda?????????Saan aru et rikkusin eelmist lepingut,aga ikkagi ma ju soovin hakata maksma. Nad saatsid mulle ka varaarestimise akti juuni kuu lõpus ja seal oli kirjas et vajadusel võimalik sõlmida maksegraafik. Üks küsimus veel. Elan hetkel majas mis on ostetud notari kaudu järelmaksuga. Aasta on veel seda maksta ja siis saab maja minu nimele. Aga soovin enne seda abielluda ja teha ühisvara et maja oleks minu ja meie oma. Kui lihtne on kohtutäituril müüa ühivara ja kas ta saab seda ültse teha? Aga kui ma saan kohtutäituriga kokkuleppele või ta hakkab iga kuu minu palgast kinni pidama siis kas tal on õigust minu maja maha müüa, kui talle igakuiselt summa laekub automaatselt palgast.

J. 7.08.2022 07:31 (1 aasta tagasi)

Kohtutäitur saab sõlmida maksegraafikuid ainult võlausaldaja nõusolekul ja tingimustel. Seega jah, täitur võib keelduda teiega maksegraafikut sõlmimast üldse või teile sobivatel tingimustel. Ühisvara ei saa täitur arestida, kuid sissenõudja võib nõuda ühisvara jagamist ja siis saab nõude pöörata teie osale.

noo 12.08.2022 13:58 (1 aasta tagasi)

ja kui vara kirjutatakse ühisvaraks võlgnevuse ajal ja selle eesmärk ilmselgelt on vara nö.peitmine, siis võib täitur selle tehingu tagasi ka pöörata.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.