Eluruumi üürilepingu muutmine

Üürileandja 26.08.2022 10:42 (1 aasta tagasi)

Tere. Soov on tõsta üürilistel üüri ja ka kommunaalid terves ulatuses neile suunata, siiani see nii polnud ja uue üüriseaduse kohaselt on see võimalik. Ilmselt tuleb lõpetada olemasolev leping ja sõlmida uus. Kas on seaduslik sama kirjaga lõpetada olemasolev leping 3 kuulise tähtajaga tähtajatu üürilepingu puhul ning pakkuda tingimusi uue lepingu sõlmimiseks? Või loetakse seda hoopis kehtiva lepingu muutmiseks, kuna üürisuhe ideaalis ei katkeks?

vyki 26.08.2022 12:37 (1 aasta tagasi)

Tere. Ei saanud aru - mis põhjusel on oluline kehtiv leping lõpetada? Käituma peaks ju eesmärgist sõltuvalt. Pole vahet kas te lepite olemasoleva lepingu muutmise tingimustes kokku või lepite kokku samades asjades uue lepinguga. Või on soov saada olemasolevast üürnikust lahti? Kui kaks poolt on mõlemad nõus üüri tõstmises ja kommunaalide maksmises, siis ongi kehtiv leping. Selle võib sõlmida nii tähtajalisena kui tähtajatuna.

Üürileandja 26.08.2022 15:35 (1 aasta tagasi)

Tänan vastuse eest. Siin on kirjas, et vaja on sõlmida uus leping, kuna keset lepingut ei saa uue seaduse kohaseid tingimusi, eelkõige remondifondi tasumist, luua. https://www.fte.ee/koik-uurilepingud-vajavad-muutmist-2021/

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.