vanavanemaga suhtlus

ûksikema 2.11.2022 07:42 (1 aasta tagasi)

Probleem selline lapse isa viib last enda ema juurde, kui seal on kassid kellel on teravad kûûned ja kes potensiaalselt võivad rûnnata, mehe enda sõnul. Laps on alla aastane, ehk ennast kaitsta looma eest ei saa. Ämm väidab, et me täiskasvanud inimesed oleme võimelised looma kontrollima, mina aga viimaste uudiste peale tuginedes (perekoer tappis lapse) nii ei arva. Ämm kassidel kûûsi pole nõus ära lõikama. Kas mul on õigus nõuda kasside elimineerimist ( kûûnte lõikamist kasvõi) kui laps on seal või keelata lapsel sellisel juhul vanavanema kûlastus?

mhhh 3.11.2022 07:12 (1 aasta tagasi)

Ära ole rumal. Mitut juhust sa tead, kus kass oleks lapse ära tapnud? Väga suurel hulga inimestel on peredes kass, koer või mõni muu elukas. Teha sellest, et üks halvasti kasvatatud koer ründas last, kohe järeldus, et kõik kokkupuuted igasuguste koduloomadega tuleb lapsel kohe ja igaveseks ära keelata, on ikka natuke haige. Ehk peaksid ise abi otsima mõne vaimse tervisega tegeleva professionaali juurest. Ja vanavaneatega kohtumist lapsele sa keelata ei saa, kui lapse isa seda soovib.

inimene 3.11.2022 12:32 (1 aasta tagasi)

küsimus pole kas kass tapab või mitte vaid kas on olemas seadusliku alust nõuda kasside eemal hoidmist lapsest kui kassi küüni ei lõiguta.kass on kiskjas ja võib rünnata.vb teil pole olnud juhtumeid kus kass küüned sisse lööb kuid reaalses elus juhtub selliseid asju väga tihti.minu laps sai tugevad armid omale pealekassi rünnakut.,minu tuttava lapsel on eluks ajaks armid silma all.te vist lähtute et väike laps on oma käitumises väga adekvaatne ja teab küiki reegleid kuidas kassiga käituma peab?t vist ei tule selle peale et väike laps võib sabast tömmata,turjast võtta või käpast haarata millele järgneb momentaalne kassi rünnak.samuti oleneb ka kass tõust,on vägagi agresivseid ja väga sõbralke tõugi.kui teil puudub teadmine et eestis toimub kümneid rünnakuid koerte ja kasside poolt iga päev siis hoite oma mulk kinni.ku teil pole midagi asjaliku vastata peale vingumise siis pidage parem ennast tagasi,näete väga rumal välja.inimene küsis seadusandluse kohta mitte teie isikliku arvamust.

noo 4.11.2022 07:46 (1 aasta tagasi)

Huvitav, kust küll on üksikema võtnud arvamuse, et ainult tema on mingi haruldane erand, temal üksi on lapsed ja kõik teised ei tea lastest ega loomadest mitte muhvigi. Väga suures osas peredes on nii lapsed kui loomad, ja tõesti juhtub et laps saab mõnikord ka kassilt ( või koeralt või mõnelt teiselt koduloomalt) kriimustada. Kordan veelkord, kui palju on olnud selliseid surmajuhtumeid või ka muid situatsioone, kus lapsele on eluohtlikke vigastusi tekitatud? Tõepoolest on siin ilmselgelt tegemist juhtumiga, kus püütakse vägisi leida mingeid pastakast imetud põhjuseid leida isa ja lapse suhtlemise takistamiseks. Täpselt sama haige on jutt mingist diagnooside panekust, kui ilmselgelt vaimsete häiretega isikul soovitatakse spetsialistide poole pöörduda abi saamiseks. Praegu jääb mulje, et lapsele on ohtlik hoopis mingist naistekate foorumitest imetud tarkuste abil last kasvatav isik.

kuxu 3.11.2022 09:01 (1 aasta tagasi)

On olnud juhuseid kus sääsed ründavad inimesi ja inimene sureb. Ma arvan, et last tuleks nende eest kaitsta, eriti just nende sääskede eest, mis teise lapsevanema juures ringi lendavad.

inimene 3.11.2022 12:40 (1 aasta tagasi)

on teil kõik peanupus korras?inimene küsib kasside kohta ja seadusandluse kohta.teie hakkate mingit sääskede juttu kirjutama!?kui inimene küsib järgmiseks koerte kohta hakkate elevantidest kirjutama?kui teil pole midagi tarka vastuseks kirjutada(seadus ,paragrahv jne) siis ärge ennast lolliks kah tehke oma labaste kommidega.

üksikema 3.11.2022 12:15 (1 aasta tagasi)

Ettevaatus pole rumalus, mul on endal armid lapsepõlvest ( olin siis kahe aastane) kassi rûnnaku tagajärjel, oli ka pere kass, poleks vanemad jöudbud reageerida oleks kassi kûûned mu silmades mitte õlgade peal oma teritamise lõpetanud! Rumal on arvata, et loom kellel on küünised või hambad on ohutu, mul isiklikult yelepaatilisi võimeid looma pähe ei ole Kui endal oleks laps, ehk saaksite rohkem aru, mis tähebdav ettevaarus igaks juhuks

ûksikema 3.11.2022 12:24 (1 aasta tagasi)

Kui te asjast midagi ei tea ja asjalikku midagi soovitada ei oska, milleks vaja siia mingi mõnitav lame tekst panna? Mina hoolin oma lapsest ja tema ohutus on mulle prioriteet nr 1. Jutt ei käi ei sääskedest ega ka lihtsalt rahulikust perekassist, vaid kassidest kellest üks on eriti aktiivne ja armastab oma käppadega ringi vehkida. Lapse isa enda sõnul võivad olla ohtlikud! Mina ei jää lootma lihtsalt et läheb õnneks, ma siiski hoolin oma lapsest! Tegelikult on küll õigus kolmanda osapoolega keelata lapsel suhtlus ja mees võib minna ka kohtusse ja saada see õigus, kuid kindlasti mitte peale seda kui kass lõpuks oma rünnaku sooritatud saab. Sellegipoolest kui ta on vanavanema juures on mul lapse emana igal ajal õigus oma laps sealt ära võtta. Aga ilmselt siin käivad vastamas mingid "netikommentaatorid" kes rahuldavad oma isiklikke huvisid kellelegi midagi halvasti öelda. Ei solvu, ei pahanda- rahulduge edasi ;)

üksikema 3.11.2022 12:33 (1 aasta tagasi)

Ootaks vastuseid mõnelt asjalikumalt inimeselt palun!

bose 3.11.2022 15:57 (1 aasta tagasi)

Kui te arvate, et koduloomaga kaasneb reaalne oht teie lapsele, siis tuleb see kohtus ka ära tõestada. Seni aga oma pikaajalise praktika jooksul olen ma näinud küll nn üksikemasid, kes tahavad igal võimalusel ja täiesti fantastiliste põhjendustega teisel vanemal takistada lapsega suhtlemast. On olnud põhjendusi näiteks et laps ei saa minna isa juurde, kuna isal on kaev, kuhu laps võib sisse kukkuda. On olnud põhjus, et laps ei saa sõita isa autos, sest isa on karistatud kunagi trahviga kiiruse ületamise eest. Seega soovitan teil pöörduda psühhiaatri poole.

üksikema 3.11.2022 23:29 (1 aasta tagasi)

Tegu pole vanemaga vaid vanavanemaga ning pole kuskil juttu sellest et keelata suhelda lapsega, kust seda välja loeb? Jutt käib sellest, et ka mehe enda sõnul võivad olla kassid ohtlikud, kassidel on kûûned, mida vanavanem keeldub lõikamast ning et sel juhul ma ei taha et laps viibib kassidega ûhel pinnal, sest ûhe kassi puhul on tegu päris aktiivse tegelasega. Kes räägib siin sellest, et keegi keelab vanavanematega kohtuda? Seda saab siis sel juhul teha ka muul pinnal, antud juhul pole tegu mingite jõuetute vanuritega vaid täis elujõus aktiivsete kodanikega, kes saavad ka ise mujale lapselast kûlastama tulla, kui nendel kassidel kûûsi lõigata tõesti ei taha. Teil soovitan pöörduda tagasi alg/põhikooli, sest ilmselgelt teksti sisust aru saada te ei oska.

ûksikema 3.11.2022 23:59 (1 aasta tagasi)

Paistab, et tegu on pigem mingi diagnoos.ee kui juura.ee lehega. Diagnoositajaid on ikka igas kommentaariumis, nagu mingi viirus levib igal pool, kas hr/pr "doktoritel" ûldse tööd ei ole enam? Labane komme minu meelst, aga inimesed on erinevad-mis teha kui laadne "doktorite" kontingent leiab oma väljundi kommentaariumites, eks see anonüümsus ja näota olek kutsub vastavaid "vägilasi" oma kasutamata annet rakendama

J. 4.11.2022 06:12 (1 aasta tagasi)

Kasside küünte lõikamine võib olla päris keeruline protseduur, kui looma pole pisikesest peale sellega harjutatud. Siiski peaks toakassidel küüsi aeg-ajalt lõikama nende enda heaolu huvides. Liiga pikad küüned põhjustavad käpa vale asendit ja valu ning kipuvad igale poole kinni jääma, mistõttu võib kass endale viga teha. Samas võib isegi lõigatud küüntega kass imiku õrna nahka kriimustada. Pealegi on kassil ka hambad, millega võib lapsele palju suuremaid haavu tekitada. Seega, kui kardad nii väga oma lapse pärast, siis on parem teda vanaema juurde mitte lubada. Kindlasti aga ei ole sul õigust esitada kellelegi tema enda kodus mingeid nõudmisi tema koduloomade suhtes. Sellegipoolest arvan, et sa reageerid üle.

tabe 4.11.2022 07:09 (1 aasta tagasi)

Teemaalgataja tundub ise marutaudis, ei saanud meelepäraseid vastuseid siis vaja räusata ja sõimata. Kas kirjutate ise mitme nime alt või aitab sõbranna sappi pritsida? Kui soovite intriigitseda endale lapsele ainuõigust ja isalt ainult raha kasserida siis nagu Teile siin juba öeldi - seda et isa põhjustab lapsele ebaturvalise keskkonna olgu siis kass või sääsed seda peate tõestama kohtus. Niisama vingumine et laps kardab kassi ei vii kuhugi. Ja kui laps on alla aastane siis kass vaevalt teda ründama tormab, looma ründeks on alati põhjus, kas siis haiget saamine või hirm mis kutsuvad esile kaitsereaktsiooni.

ûksikema 4.11.2022 19:13 (1 aasta tagasi)

Millisel viisil väljendub minu räuskamine? Teie jutt on täis oletusi, kuigi te ei tunne mind isklikult, seetõttu ilmselt on teie oletused absoluutselt valed. Lapse isalt ei kasseerita midagi tema iskiklikust taskust, ka alimente mitte, vastupidi isale last andes, annan kaasa ka lapse toidu, màhimed jm asjad, mida lapsel igapáeva eluks vajalik on.Kôik mida ma saan on riigilt! Mis sôbranna seal sappi pritsida aitab (?), kirjutan siin enda poolt ainuisikuliselt. Mis mul muud ûle jààb kui istuda ja oodata, kunas see rûnnak siis lôpuks lapse suhtes toimub, mis on minu, kui ema jaoks, eriti ebameeldiv ettevôtmine-istuda ja nö palvetada et midagi ei juhtuks, kui laps seal viibib. Oleksite te ema, saaksite aru, mis tunne see on! Ja tàpselt looma rûnnaku ttaga vôib olla haiget saamine vôi hirm, just see et laps on aktiivne ja oskab juba ka kôndida peaaegu teeb asja ohtlikuks, sest ta vôib tôepoolest endale aru andmata kassile liiga teha vôi nàiteks ehmatada ja tulemus ei pruugi lasta end kaua oodata.

ûksikema 4.11.2022 19:13 (1 aasta tagasi)

Millisel viisil väljendub minu räuskamine? Teie jutt on täis oletusi, kuigi te ei tunne mind isklikult, seetõttu ilmselt on teie oletused absoluutselt valed. Lapse isalt ei kasseerita midagi tema iskiklikust taskust, ka alimente mitte, vastupidi isale last andes, annan kaasa ka lapse toidu, màhimed jm asjad, mida lapsel igapáeva eluks vajalik on.Kôik mida ma saan on riigilt! Mis sôbranna seal sappi pritsida aitab (?), kirjutan siin enda poolt ainuisikuliselt. Mis mul muud ûle jààb kui istuda ja oodata, kunas see rûnnak siis lôpuks lapse suhtes toimub, mis on minu, kui ema jaoks, eriti ebameeldiv ettevôtmine-istuda ja nö palvetada et midagi ei juhtuks, kui laps seal viibib. Oleksite te ema, saaksite aru, mis tunne see on! Ja tàpselt looma rûnnaku ttaga vôib olla haiget saamine vôi hirm, just see et laps on aktiivne ja oskab juba ka kôndida peaaegu teeb asja ohtlikuks, sest ta vôib tôepoolest endale aru andmata kassile liiga teha vôi nàiteks ehmatada ja tulemus ei pruugi lasta end kaua oodata.

tabe 4.11.2022 07:09 (1 aasta tagasi)

Teemaalgataja tundub ise marutaudis, ei saanud meelepäraseid vastuseid siis vaja räusata ja sõimata. Kas kirjutate ise mitme nime alt või aitab sõbranna sappi pritsida? Kui soovite intriigitseda endale lapsele ainuõigust ja isalt ainult raha kasserida siis nagu Teile siin juba öeldi - seda et isa põhjustab lapsele ebaturvalise keskkonna olgu siis kass või sääsed seda peate tõestama kohtus. Niisama vingumine et laps kardab kassi ei vii kuhugi. Ja kui laps on alla aastane siis kass vaevalt teda ründama tormab, looma ründeks on alati põhjus, kas siis haiget saamine või hirm mis kutsuvad esile kaitsereaktsiooni.

guue 4.11.2022 08:09 (1 aasta tagasi)

Kokkuvõtvalt võiks öelda, et kuigi teemalagataja seda pole selgelt välja öelnud - siis tegemist on ilmselt jagatud hooldusõigusega, mis tähendab et lapsega seotud teemasid lahendavad lapsevanemad KOOS. See, et laps elupaigana ilmselt "üksiema" juurde on sisse kirjutatud, ei anna sellele emale õigust ainuotsustada lapse elu ja tervise üle käivates küsimustes - mida teemalagataja ilmselt arvab. Seni kuni laps on isa juures, on ka vastutus lapse eest isa "juures". Sellised nõudmised nagu kassi magama panemine vms - ei ole lihtsalt lapse ema pädevuses. Kui lapse ema tunneb, et on reaalne oht lapse elule ja tervisele isa vastutuse ajal - siis tuleb pöörduda mitte kohtusse vaid politseisse. On olemas ka lapsekaitse, igas omavalituses. Nemad lähevad ja hindavad. Aga üldiselt selliste probleemide puhul tõesti tekib küsimus, et kas kaebaja enda vaimne tervis on ikka korras ja ka politsei peab olema kindel et kaebaja on ise adekvaatne. Kui tekib kahtlus, siis on võimalik isikut ka sundkorras psühhiaatrilisele ravile suunata.

ûksikema 4.11.2022 09:55 (1 aasta tagasi)

Oh jah, ma ei kardkas kui lapse isa ise ei ûtleks, et antud kassid (eriti ûks) võivad olla ohtlikud ja vanavanem mu mures kirja peale vastab, et tema ei kavatse midagi ette võtta, tema kasside küüned on nö püha- igal normaalselt emal lööb peas sireeni tööle selline lause! Ei kardaks, kui poleks ise sattunud oma pere kassi rûnnaku ohviks 2 aastaselt. Kuna olen omal nahal kogenud, tean mida karta. Ilmselgelt vastajad on siin lastetud mehed või mehed kes jagavad oma eksnaistega lapsi ja rahuldavad oma viha minu mure arvelt.

J. 4.11.2022 10:45 (1 aasta tagasi)

Nagu ma eelnevalt kirjutasin, võib kass ka lõigatud küüntega lapse veriseks kriimustada või hammustada. Seega pole tavalisest maniküürist sinu lapse ohutuse tagamiseks mingit kasu. Kas sa soovid, et kasside küüned täielikult eemaldataks? Olen kuulnud, et mõned kassiomanikud sandistavad tänapäeval sedamoodi oma kasse. Sellisel juhul teeb lapse vanaema õigesti, kui sellisele julmale teole vastu on. See, et sind on kass 2-aastaselt rünnanud, ei ole tõenäoliselt sinu isiklik kogemus, kuna inimene tavaliselt ei mäleta nii varases elueas toimunud sündmusi, vaid teiste juttude põhjal kunstlikult tekitatud hirm. Püüa sellest üle saada. Usalda rohkem oma lapse isa ja vanaema. Kuna nad on teadlikud, et kassid võivad olla agressiivsed, siis küllap oskavad nad sellega ka arvestada ning lapse ja kasside kokkupuuteid vältida.

J. 4.11.2022 10:45 (1 aasta tagasi)

Aa, ja muide, ei ole lastetu mees ja ei oma eksnaist.

üksikema 4.11.2022 18:59 (1 aasta tagasi)

On küll isiklik mälestus,sest see oli nii valus ja vanemad on korduvalt kinnitanud mulle seda pilti juhtunust, mida mäletan. Ei taha, et täielikult eemaldataks, tahan lahendust, sest nii vàike laps võib tahtmatult haarata hinni kassist nii, et too teda rûndab (minuga oli täpselt nii, et haarasin vanemate sõnul kassist tema jaoks ootamatult kinni, mille peale kass ensekaitseks mind rûndas) Vanemad kindlasti ei valeta mulle juhtunu kohta, sest mu õlgadel/rinnal ilutsevad armid siiani. Asjalikke vastuseid pole endiselt kuskilt. Ja ma ei usalda meest ja tema vanemaid, sest probleeme lapse turvalisuse kûsimuses on olnud ennegi. Näiteks varjati minu eest (lapse isa poolt konkreetselt), et seal pool on neil viirus, vàideti et tegu oli kûlmetusega, paraku rääkisid end ise lõpuks sisse, sest lapsel tekkis palavik jm nähud, tegu oli viirusega mis sellises eas lapsele on eluohtlik. Ja sellegipoolest jääda lootma, et midagi ei juhtu ja oodata, et midagi juhtuks- ma olen ema, mul süda valutab, kui tunnen ohtu lapsele, eriti kui seda mulle öeldud on, et oht on olemas ja sellegipoolest selle probleemiga keegi ei tegele ning lahendusi leida ei soovi. Siit tähelepaneku kûsimus, kust te võtate et tegu on vanaemaga mitte vanavanematega? Ma kirjutasin vanavanematest siiski.

ûksikema 4.11.2022 19:21 (1 aasta tagasi)

Tàpsustuseks viiruse kohta, välja tuli, et lapse isa oli teadlik, et tegu on viirusega enne seda kui laps minult võeti, kuid mulle väideti miskit muud. Sain teada, et tegu pole kûlmetusega alles siis kui lapse palavikuga tagasi sain ja ka sellest, et teglikult oldi teadlikud reaalsest olukorrast enne lapse võtmist. Aps seines selles, et lapse isa ei olnud endale enne lapse võtmist selgeks teinud nimelt, mis viirusega tegu on - nimetust teadis, aga ei uurinud kuskilt, et antud viirus võib olla sellises vanuses lapsele eluohtlik- taoline suhtumine on hooletus!

J. 5.11.2022 08:57 (1 aasta tagasi)

Noh, esimeses postituses kirjutasid sa lapse isa emast ja ämmast. Aga see selleks. Kui sa siit endale meelepärast vastust ei leidnud ja oma lapse turvalisuse pärast ikkagi nii mures oled, siis pöördu lastekaitsespetsialisti poole. Tema oskab sind ehk paremini aidata.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.