KÜ.Kohustused

Linnakas 29.04.2023 20:22 (11 kuud tagasi)

Tere. KÜ. koosolekul sai otsustatud, et igal aastal ühistu esimees tellib uued õhu filtrid igale korterile,(hind kõvasti parem) mida vaja vahetada. Kui küsisime selle aasta filtreid, siis esimees loobus neid andmast ja teatas, et ei tegele sellega enam, iga korter vaadaku ise. Eeldaks, et nii asjad ei käi- tahan teen, tahan ei tee... Kas esimehel on õigus ühepoolselt koosolekul kokku lepitut rikkuda ja seda kokkulepet muuta??

J. 30.04.2023 08:11 (11 kuud tagasi)

Vastus sõltub sellest, kellele kuuluvad seadmed, mille filtreid on vaja vahetada. Maja üldine ventilatsioonisüsteem on kaasomandiosa ja selle hooldamine ühistu kohustus ka ilma üldkoosoleku otsuseta. Sellisel juhul ei või juhatus keelduda filtrite vahetamise korraldamisest. Kui majas puudub üldventilatsioon ja korteriomanikud on oma korteritesse paigaldanud isiklikud ventilatsiooniseadmed, siis peavad nad oma seadmeid hooldama ise. Sellisel juhul juhatus võib, kuid talle ei saa panna kohustust tegeleda filtrite tellimise ja jagamisega.

noo 1.05.2023 07:21 (11 kuud tagasi)

ei sõltu. Kui koosolekul on nii otsustatud ja esimees siis vastu ei vaielnud, siis nii ongi, nagu üldkoosolek on otsustanud. Ja esimees ei saa ainuisikuliselt hakata üldkoosoleku otsuseid muutma.

J. 1.05.2023 11:35 (11 kuud tagasi)

Oletame, et sul on õigus. Kuna üldkoosoleku otsused on kohustuslikud ka korteriomanikele, siis järelikult sa väidad, et kui üldkoosolek on otsustanud, et õhufiltreid tellib igale korterile juhatuse esimees, siis korteriomanik ei või oma isiklikku ventilatsiooniseadmesse osta filtreid ise vaid peab vahetama neid ainult ühistu kaudu. Sain ma õigesti aru?

noo 2.05.2023 06:23 (11 kuud tagasi)

sulle kohe meeldib igas teemas lollusi hakata pastakast välja imema. Kas päev läheb täie ette ainult siis kui mõne totrusega oled maha saanud?

J. 2.05.2023 09:35 (11 kuud tagasi)

Väga hea, et said ise ka aru, kui totter sinu väide on. Vahelduseks võiksid enne kirjutamist ka mõne seadusakti läbi lugeda. Kõigepealt näiteks endale selgeks teha, mis on ühistu eesmärk ja üldkoosoleku pädevus. Korteriomanike üldkoosolek ei saa juhatusele peale panna kohustusi, mis ei tulene seadusest või juhatuse liikme lepingust ega otsustada selle üle, kuidas peab korteriomanik oma isiklikku vara hooldama. Seega sõltub kõik vägagi sellest, kas seadmed on kaasomandis või korteriomanike isiklik vara. Sinu väite kohaselt peaks ühistu juhatus organiseerima siis ka korteris olevate veefiltrite, suitsuandurite, dušisegistite ja mis iganes muu sellise vahetamise, kui üldkoosolek on nii otsustanud. Ja hoidku jumal, kui juhatus on sellega vabatahtlikult ja vastutulelikkusest esialgu nõuski olnud, sest nüüd on tal see kohustus igavesest ajast igavesti kuni ühistu eksisteerimise lõpuni. Aamen.

noo 4.05.2023 11:29 (11 kuud tagasi)

no sa ei väsi järjest hullemate lollutega lagedale tulemast... Issand hoidku sinusuguste nõuandjate eest kõiki ühistuid (ja muid nõu soovijaid). Sinu kirjapandud soga näitab ainult seda, et sa pole ühistute kohta käivast seadusandlusest isegi kauge kaarega mööda käinud. Ehk siis soovita kõigepealt endale mõnigi seadus ja eeskiri läbi lugeda.

J. 5.05.2023 05:25 (11 kuud tagasi)

Tegelikult on need sinu lollused, mida ma sulle tagasi peegeldan, kuid sinu pime soov minu vastuseid igas teemas maha teha takistab sul seda näha. Kuid ma ei ole siin foorumis selleks, et sinuga pidevalt kembelda. Teemaalgataja sai vastuse, edasi on tema asi, kuidas ta seda teadmist kasutab.

noo 14.05.2023 06:56 (11 kuud tagasi)

tegelikult on vastupidi, sinu lollused on need, mida sa siin laialt koguaeg edasi lehvitad (ja kahjuks mitte ainult siin teemas, vaid ka paljudes teistes) väga harva tuleb sinult mõni arukas selgitus, enamus on läbinisti valed ja küsijale eksitavad. Praegune teema on sulle täiesti tundmatu, aga kangesti tahaks tark välja näha, ja kui muid võimalusi selleks pole, siis aitab sinu arvates ka sellest, kui teiste (kes teemat tunnevad) selgitused poriste kummikutega maa sisse trampida. Ilmselt tunned ennast siis lollusi rääkides suure ja uhkena. Väga loodan, et ükski küsija sinu "tarkusi" tõena ei võta ja nende järgi ei tegutse. Selliste "tarkustega" võib küsija endale väga palju kahju teha. Soovitan soojalt kõigil küsijatel vastaja "J" selgitused nüüd ja edaspidi lugemata jätta. Minu nö. pimeda soovi kohta vastaksin, et J pole isegi seda märganud, et mina vastan tegelikult millelegi haruharva, ainult siis, kui J vastused ülima nõmeduse piiri ületavad ja juba otseselt palju kahju võivad teha. Ja mitte iialgi ei vast ma teemades, mille kohta ma ei oma üsna põhjalikke teadmisi. Erinevalt vastaja "J".st.

J. 14.05.2023 07:51 (11 kuud tagasi)

Küllap on sul antud teemas tõesti põhjalikumad teadmised kui minul, sest kuigi ma töötan ühistutega igapäevaselt, ei teadnud ma, et kui keegi üldkoosoleku otsust ei täida, siis nimetatakse seda otsuse muutmiseks selle isiku poolt. Kas sa võiksid mind aidata ja nimetada seaduse paragrahvi, kust sa selle tarkuse ammutasid? Minu teadmiste kohaselt saab üldkoosoleku otsuseid muuta ainult korteriomanikud häälteenamusega, kusjuures mõnikord on vajalik isegi kvalifitseeritud häälteenamus. Aga noh, mul ju ei ole nii põhjalikke teadmisi kui sul. Nii et, kummardan su ees ja hoian kõrgel lampi, et valgustada sulle su teed.

Benzo store 10.05.2023 16:14 (11 kuud tagasi)

Buy benzodiazepines near me,benzodiazepines for sale online,Buy benzodiazepines overnight,Where to buy benzodiazepines online,Order benzodiazepines with bitcoins,Buy benzodiazepines with bitcoins,benzodiazepines for sale near me,benzodiazepines for sale about.me/benzodiazepinesstore

Linnakas 11.05.2023 17:00 (11 kuud tagasi)

Tere. sry- olin eemal. süsteem, kuhu filter läheb paikneb ikas korteris eraldi, ehk on korteri sund vent koos soojus tagastusega.majas on 70 korterit ja esimees ise pakkus, et : teeme nii, ma tellin igal aastal 2 filtrit, igale korterile, ühistu nimel-nii tunduvalt odavam, ja summa võetakse maja remondi fondist maha, mida iga kuu, kõik kogume.-tuli hääletus, otsustati, hea mõte, teeme nii. Sellel aastal aga- ei ma viitsi, vaadake ise. küsimus oligi selles, et- keegi ei muretsenud, kõik teadsid, et kui tuleb kevad- temalt küsime ja saame.... nüüd- vaatame ise. minu küsimus oligi- et mis, tahan teen , tahan ei tee... samuti on majas küttege- eelmisel aastal oli küte ka juunis järel, kuna mingi 2 memme kurdavad, et neil külm.Ka sellel aastal küsisime, et ehk aitab- soe on juba reaalselt toas- radikad kinni mitu kuud juba- ei, kuni väljas keskmine pole +15c, ei võta välja ! mida halli.... maksan iga kuu 50eur-õhu eest. teeb tigedaks. samuti ei luba paigaldada arvestit soojale, peab tegema kooroleku- ja 100% peab olema nõus, isegi mitte enamus enam...mis jura see veel on--

to J. 12.05.2023 11:54 (11 kuud tagasi)

Marguerites ante porciem? :)))

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.