Üürileandja üritab raha välja pressida

Anonüüm 15.03.2017 22:50 (7 aastat tagasi)

Üürisin tähtajalise lepinguga korterit. Peale lepingu lõppemist ja välja kolimist ei ole üürileandja nõus üleandmisaktile alla kirjutama, sest leidis hulga puudusi, mille kohta on esitanud rahalised nõudmised. Arveid ei ole, midagi veel tehtud ei ole, esitas hinnangulised numbrid. Korter on vana, mööbel ja põrandad vanad. Mul oli kass, ta kriimustas diivanit, seda küll, aga vana diivani jääkväärtuseks peaks olema põhimõtteliselt null praeguseks. Maas laminaat olevat kraabitud, samas ise oli ta seal pikki aastaid elanud, kas käis sussidega ja mööblit ei liigutanud või? Ei. Lisaks tahab veel madratsi uue osta, kuigi selle kate on pestav, minu mäletamist mööda oli seal plekke varem küll, aga vaat ei mäleta. Jne. jne kallite hindadega nõudmisi põhimõtteliselt kõikide pindade, vaipade, akende jne profesionaalseks puhastamiseks. Asjade täpne seisukord ei olnud alguses fikseeritud, selle peale ei osanud tulla. Pisikestele piltidele sai alla kirjutatud. Oleks nõus koristaja mõne tunni eest maksma, aga ülejäänud nõuded on absurd. Ta väidab ka, et kuna korterit ei ole üle antud, siis leping veel kehtib. No kehtib või? Tähtaeg sai läbi, välja kolitud. Kas peaks ootama, et tema kohtusse läheb? Ise ei taha ilma sundimata selle tralli eest maksta, aga omavahel kokkuleppele ei jõua.

arvanus 15.03.2017 23:46 (7 aastat tagasi)

Kui algselt, s.t. sissekolimisel mööbli ja laminaadi seisukord on fikseerimata, siis hiljem on seda raske tuvastada. Sama ka madratsite ja katete osas. Kindlasti oleks olnud vajalik see ka algses lepingus fikseerida. Kui lepingus eeltoodud esemete seisukord fikseerimata, siis üürnikul kohustust ei ole. Lepingu kehtivus oeaks aga olema juba alguses kirja pandud, s.t. millisest kuupäevasr milliseni. Pretensioonid ei peaks lepingut pikendama. Lihtsalt mingite puhastuste põhjusel seda muuta ilmselt ei saa.. Siin tuleks lugeda lepingut rida realt ja väga tähelepanelikult

Anonüüm 15.03.2017 23:58 (7 aastat tagasi)

Tänud vastuse eest. Leping oli aastaks, ehk lõppeski teatud kuupäeval. Üritatakse väita, et kehtib üleandmisakti allkirjastamiseni ning vahepealse aja eest on vaja edasi üüri maksta. Kahjuks oli korter Viimsis, Tallinna Üürikomisjoni minna ei saa, oleks hea lihtne, aga mida ei saa, seda ei saa.

rünno 16.03.2017 00:12 (7 aastat tagasi)

Üürileandja võib väita mida iganes aga Teie jaoks on leping lõppenud kokkulepitud kuupäeval ja sihiliku venitamisega see leping ei pikene. Kas lepingu sõlmimisel mingi garantiiraha ka maksite? Sellest peaks ju piisama väidetavate kahjude katmiseks.

Anonüüm 16.03.2017 00:24 (7 aastat tagasi)

garantiiraha antud, aga nagu tihti tehakse, leppisime kokku, et jääb viimase kuu üüriks. Nõuded ületavad selle summa.

cc 16.03.2017 09:58 (7 aastat tagasi)

saan aru, et vaidlus on hetkel selle üle, kas ja kui palju kahjustusi on korter saanud teie üürimise aja jooksul. Korterit iseloomustab seal elamise jooksul ka nn loomulik amortisatsioon. Seega kõik kahjustused ei pruugi olla kahjustused, vaid hoopis kulumine. Kindlasti peab üürilevõtja andma korteri perioodi lõpus sellises seisukorras, nagu see oli vastuvõtmisel (miiinus amortisatsioon). Seega on põhjendatud nõudmine, et aknad ja põrandad jne oleks puhtad ja pestud. Kui tunnistate, et kass kraapis diivanit, siis ka selles osas on õigus nõuda kompensatsiooni. Toimige järgnevalt - nõudke temalt kirjalikult esitatud pretensioone, detailselt lahti kirjutatud, koos temapoolse hinnaga. Võtke ükshaaval ette, tehke omapoolne pakkumine. Kui ta sellega nõus pole - las pöördub kohtusse. Seal arutate edasi. Tähtajaline leping on lõppenud ja mingeid muid üürirahasid teil maksta ei tule.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.