Kaasomandi lõpetamine kokkuleppel. Mis edasi?

Anu 16.03.2017 11:54 (7 aastat tagasi)

Kui kaasomandi lõpetamine toimub osapoolte kokkuleppel ühe omaniku väljaostmisel enamusomaniku poolt, siis millised on järgmised sammud? Kas osapooled on kohustatud korraga sama notari juurde minema, et asi ametlikult ümber vormistada? Kas seda on võimalik teha ka interneti teel, juhul kui ühel osapoolel ei ole võimalik tulla notari juurde kohale?

vastus 16.03.2017 13:35 (7 aastat tagasi)

Kui kinnisasja võõrandamist puudutavad kokkulepped peavad olema sõlmitud notariaalselt tõestatud vormis. Loomulikult pole võimalik lepingut sõlmida ja notaril tõestada kui tehinguosalised ei tule ühel samal ajal ühe ja sama notari juurde. Ei kinnisasajade võõrandmaise lepinguid ei ole võimalik sõlmida interneti teel. Kui üks osapool ei saa tulla notari juurde lepingu sõlmimise ajal on tal ju alati võimalik soovi korral kedagi volitada ennast esindama. Ka selline volikiri peab olema notariaaslet tõestatud vormis. Kui üks inimene ka volikirja tegemiseks notarisse ei saa minna (ta on nt vangis), saab ta ju volikirja tegemiseks kutsuda notari oma viibimiskohta.

Pb 20.03.2017 14:38 (7 aastat tagasi)

Ei pea korraga notarisse minema. Tegin ka kaasomandiga tehingu. Üks kaasomanik elas teises linnas ja edastasime dokumendid minu notari kaudu teise kaasomanikul asukoha notarisse, kus ta ta lepingu allkirjastas. Aega võttis rohkem, kuid asi sai vormistatud.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.