Elatisraha vähendamine

TT 5.01.2018 16:36 (6 aastat tagasi)

Tere, Kohtus sai paika pandud suhtluskord- 2 korda kuus (ülenädala) reedel võtab lapse isa lapse lasteaiast 16.00 ja tagastab lasteaeda esmaspäeval kella 9.00-ks. Ja 2 korda kuus (ülenädala) kolmapäeval võtab isa lapse lasteaiast ja tagastab lasteaeda järgmise päeva hommikul kella 9.00-ks või toob ema koju kella 17-ks. (Isal on enda valida). Kohtus käimise ajal maksis lapse isa ilusti elatismiinimumi iga kuu alguses, kuid peale suhtluskorra paikapanekut pole ta midagi maksnud. Ütleb, et maksab siis, kui ise kuupäevaliselt tahab, sh lubas hakata maha arvama enda suhtluskorra päevi. Nb! Lapse elukoht pole kohtu poolt määratud kumbagi vanema juurde, kuigi ema on põhikasvataja. Riigikohus on väljatoonud mõiste “märkimisväärne aeg”, kas antud olukorras veedab laps isaga olulise osa aega, et elatismiinimumi 250eur vähendada? Ja kas kohtus hakkab menetlema avaldust ka ainult sellepärast, et paika panna elatise maksmine teatud kuupäevaks järgmiseks kuuks ette? Suured tänud juba ette!

AA 6.01.2018 08:41 (6 aastat tagasi)

Kas elatise maksmine on kohtu poolt paika pandud? Kui jah siis tuleb isal seda elatise vähendamist kohtus taotleda. Kui ei siis tuleks elatise maksmine paika panna ja siis saab ka sõnastada konkreetyselt millisel kuupäeval ja kuidas kui palju tasuda. Oleks hea ka lasta määrata lapse alaline elukoht. ja siis saab isa ka taotleda seda, et elatist vähendatakse. Vähendamiseks on alust kui vähemalt poole ajast on laps isaga, kui isa teeb lapsele olulisi kulutusi

TT 6.01.2018 16:21 (6 aastat tagasi)

Ei, elatis ja elukoht pole määratud kohtu poolt. Kaua oodata, et uusti kohtusse pöörduda? Isa pole nõus notaris elatist määrama. Laps pole pool aega isaga- minu arvutused ütle ad, et 6-7 päeva kuus. Isa kulutusi lapsele ei tea. Isal on emast mitmekordselt suuremad sisstulekud. Kas kohus sisstulekute proportsiooni ei arvesta?

AA 8.01.2018 06:54 (6 aastat tagasi)

elatise asjus võib seda kohe teha, paned kirja kuidas oli varemalt elatise tasumine, kui palju ja mis suuruses on tasunud ja kas vabatahtlikult või kuidas. Ka see vaidlus kirja kus isa arvab et ise teab kuidas maksab. Lapsele on ju tähtis et tema jaoks oleks need vahendid olemas kuu aega ette.. Kas isa juurde läheb laps sinu antud/ostetud riietega ja seal on tal kodust riided kaasas ja mida veel paned lapsele kaasa kui isa juurde läheb? Kas ja kuidas on sulle teada kuidas isa panustab sel ajal kui laps on isa juures? Palu kohtult et saaks kirja elatise maksmise kuupäev ja et miinimumpalga tõustes ka lapsele tasutav elatis tõuseks ilma et peaksid ise uuetsi asju ajama.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.