TLS &88 p.1 vale tõlgendus

kelly888 5.07.2016 19:07 (7 aastat tagasi)

Tööleping lõpetatakse TLS &88 lg 1. p.1 alusel, tõlgendades seda sellega, et töötaja oli korduvalt haiguslehtedel (erinevate haigestumistega), aasta jooksul üle 120 päeva, mis ei kajastanud tema töövõimekusele, kui too tööle asus peale HL lõppemist. Vastav Arstitõend olemas, ja selles selgelt kirjas, et patsient ei põe haigusi, mis oleks takkistuseks antud tööülesannete täitmisel. Kas on võimalik vaidlustada TL lõppetamist ?

Maret 5.07.2016 21:50 (7 aastat tagasi)

Võimalik on kindlasti aga mõttetu, sest kui pidev töötaja haigestumine ikka takistab/häirib/koormab normaalset tööde kulgu siis mida siin veel vaielda.

marko 6.07.2016 14:10 (7 aastat tagasi)

Vaidlusta töövaidluskomisjonis kohe selle sama tõendiga, ja kui seal ei saa siis kohtus saad võidu. Vaielda on küll ja veel. See ei ole alus ühegi lepingu lõpetamiseks nii et kõigi huvides anna kindlasti töövaidlus komisjoni, Kus pane kirja Alusetu töölepingu lõpetamine ühe poolselt, ühtlasi palu ennistada töö.

tööandja 11.07.2016 11:48 (7 aastat tagasi)

TLS § 88. Töölepingu erakorraline ülesütlemine tööandja poolt töötajast tuleneval põhjusel (1) Tööandja võib töölepingu erakorraliselt üles öelda töötajast tuleneval mõjuval põhjusel, mille tõttu ei saa mõlemapoolseid huve järgides eeldada töösuhte jätkamist, eelkõige kui töötaja: 1) ei ole pikka aega tulnud toime tööülesannete täitmisega terviseseisundi tõttu, mis ei võimalda töösuhet jätkata (töövõime vähenemine terviseseisundi tõttu). Töövõime vähenemist terviseseisundi tõttu eeldatakse, kui töötaja terviseseisund ei võimalda tööülesandeid täita nelja kuu jooksul; =================== Üsna selgelt on kirjas, et kui juba üle 120 päeva aastast on haige oldud, siis töötaja ei tarvitse kõlvata selle koha peal töötamiseks. Tervena võid ju sobida sellele töökohale, kuid kes need ülejäänud haiguskuud su eest tööd peab tegema? Topelttöö tõttu kannatab kõigi teiste kolleegide töö tegemine. Tuleb leida enesele selline töökoht, mis võimaldab olla üle 4 kuu aastas haiguslehel, kus osaliselt saaks tööd teha kodus jmt.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.