pärimine

merike 26.06.2017 06:34 (6 aastat tagasi)

Olen abielus 36a ostsime kopekativ korteri koos .korter on minu nimel mõlematel on teine abielu.Temal on eelmisel abielus laps mul ka. On ka ühine laps.Kui mees sureb, kuidas käib vara jagamine.

elementare 26.06.2017 09:52 (6 aastat tagasi)

Mehe vara pärijateks on tema abikaasa ja tema (mehe) lapsed. See, et korter on sinu nimel, ei tee sellest korterist vaid sinu vara. Kui ostsid korteri abielu ajal on tegemist sinu ja sinu abikaasa ühisvaraga. Abikaasa surma korral kuulub osa korterist abikaasa pärandvara hulka.

merike 26.06.2017 14:43 (6 aastat tagasi)

kas minu laps ei saa midagi

Kärgpere võlud 26.06.2017 15:35 (6 aastat tagasi)

Kui see sinu laps pole juhtumisi ka sinu abikaasa laps, siis ei, ta ei ole sinu abikaasa pärija. Küll on aga sinu laps, sinu pärija (ja sinu pärijad ei ole sinu abikaasa lapsed).

Aivo 26.06.2017 15:40 (6 aastat tagasi)

Merikesele jäi vist arusaamatuks, et MEHE surma puhul jagatakse ainult tema osa. Merikese osaga ei tehta mingeid tehinguid enne tema surma. Kui Merike sureks, siis päriks samuti tema abikaasa ja Merikese laps+ühine laps.

merike 26.06.2017 18:38 (6 aastat tagasi)

Mees on haige,kui midagi juhtub mida mina pean tegema,kas jagatakse lastele ja mina pean välja kolima,kas võib konkretselt jagada 4 toaline korter.ja mida peab tegema

Ott 26.06.2017 21:12 (6 aastat tagasi)

kui 36a abielus sis mehe laps täiselaine.teie ühine laps vist ka täiselaine. Korterist pool kuulub sull ekui tegemist ühisvaraga, aga kui korter sinu lahusvara siis ei kuulu mehele sealt midagi. Kui ühisvara siis pärimisele läheb mehe vara ehk siis 1/ 2 korterist teine 1/2 on ju sinu oma. Ja sellest 1/ 2- st saate sina, teie laps ja mehe laps kõik võrdse osa. Lisaks ka matusekulud tuleb jagada komeks!

Aivo 27.06.2017 11:55 (6 aastat tagasi)

te saate teha notaris vastastikuse testamendi. Lasin oma vanematel teha, mis tähendab seda, et kui üks sureb, siis on teine automaatselt pärija, lapsed jäävad mängust välja senikauaks, kui ka teine ehk üleelanud abikaasa sureb.

merike 27.06.2017 23:24 (6 aastat tagasi)

No ja aga kuidas jagatakse peale minu surma

merike 27.06.2017 23:25 (6 aastat tagasi)

No ja aga kuidas jagatakse peale minu surma

vastus 28.06.2017 10:31 (6 aastat tagasi)

Kui inimene ei ole teinud testamenti ega sõlminud pärimislepingut, siis tema seadusjärgseteks pärijateks on TEMA lapsed ja tema abikaasa. Kui inimesele selline seadusejärgne võimalik jaotus ei meeldi, on tal võimalik jätta testament või sõlmida pärimisleping. Kui inimesed on abielus ja neil on ühisvara, siis tavapäraselt eeldatakse, et see vara kuulub neile võrdselt. Abikaasad ise on vabad elu ajal minema notari juurde ja sõlmima abieluvaralepingu ja vara jagama (nt tunnistama selle ühe või teise abikaasa lahusvaraks). Kui abikaasad seda teinud pole, siis pärast ühe abikaasa surma peavad surnud abikaasa pärijad (tema lapsed) ja üleelanud abikaasa omavahel kokku leppima, mis osa korterist kuulub sunrud abikaasa pärandvara hulka - on siis selleks pool, või mõni muu osa. Eeldusel, et pole ühisvara jagatud, et pole jäetud korraldusi surma korraks ning et pärijad ei lepi kokku ühisvara muus jaotuses on ühe abikaasa pärandvaraks sinu näite puhul muuhulgas pool korterist. Seega, kui sinu mees sureb enne sind, kuulub ka pool korterist tema pärandvara hulka ja selle poole korteri pärivad sinu mehe lapsed ja sina kui tema abikaasa (pool korterist kuulub sulle nagunii omandiõiguse alusel). Kui sina ükskord sured pärivad sinu vara (muuhulgas ka pool korterist + mis iganes osa korterist, mille sa mehe pärandvara hulgast pärisid) SINU lapsed.

merike 28.06.2017 12:15 (6 aastat tagasi)

Meil on tehtud mehega vastastiku testamend,ja seal on , et peale meie surma pärib minu tütar aga nüüd me soovime, mida ja kui palju kellele. et päriks see kes üle elab ja ise otsustab KAS NIMODI VÕIB.ja kuidas siis jagatakse kui ei jõua tehe korraldusi

bebu 28.06.2017 19:45 (6 aastat tagasi)

oh jumal küll, see asi muutub juba palaganiks. Kui teil on vastastikune testament, siis tähendabki see seda, et vara pärib see, kes üle elab teise! Selle testamendiga ei saa ära määrata, kes pärib vara siis kui üleelanud abikaasa sureb. Üleelanud abikaasa saab täiesti ise otsustada, mida ta sel juhul OMA varaga teeb. Seega, saab teha uue testamendi, ära kinkida või hoopis ka kõik maha müüa. Ärge tehke endale lihtsaid asju keerulisemaks kui nad tegelikult on!

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.