TASUTA KASUTAMISE LEPING

Kristi 25.10.2017 10:19 (6 aastat tagasi)

Tere, Minu elukaaslane on hetkel terviseprobleemide tõttu töötu ning tema vanemad soovivad meie olukorda parendada sellega, et lubavad endale kuuluvat korterit välja üürida. Soovime korterit välja üürida ametlikult, et hiljem ei tekiks maksuametiga probleeme. Maksuametisse helistades sain aru, et see ei ole nii lihtne, kuna minu mees ei ole omanik. Milliseid samme peaksime astuma, et üüritulu võiks ametlikult tulla minu mehe arvele Ette tänades

AA 25.10.2017 11:37 (6 aastat tagasi)

Lepingu sõlmivad korteri omanikud ja märgivad seal omaniku esindajaks sinu elukaaslase ja üüriraha laekumise määravad siis mehe kontole, muidugi tuleb sealt tasuda ka tulumaksu 20% igakuiselt

A 25.10.2017 12:19 (6 aastat tagasi)

Sellisel juhul oleks see ikkagi korteri omanike üüritulu, olenemata sellest, et see tasutaks teise isiku kontole ning üüritulu deklareerimise kohustus oleks samuti omanikel. Tulumaksu ei tule maksta seejuures mitte igakuiselt vaid kord aastas tuludeklaratsiooni alusel. Selleks, et saaksite seda korterit ise enda nime all välja üürida, on võimalik sõlmida omanikega tasuta kasutamise leping tingimusega, et võite korteri teistele isikutele välja üürida või siis üürileping, milles nähakse ette võimalus korteri allüürile andmiseks. Korteri väljaüürimisel saadavast üüritulust on enne tulumaksu arvestamist võimalik maha arvata 20% üürimisega seotud kulude katteks.

Kristi 25.10.2017 15:00 (6 aastat tagasi)

Aitäh vastuse eest! Kas ma saan õigesti aru, et igal juhul peavad korteri üüritulust maksma tulumaksu omanikud ( st. minu mehe vanemad), olenamata sellest, et tegelikkuses saab tulu minu mees.

BB 25.10.2017 17:16 (6 aastat tagasi)

Kui Teie mees sõlmib oma vanematega korteri tasuta kasutamse lepingu tingimusega ,et võib korteri teistele välja üürida. Sellisel juhul kui Teie mees üürib korteri välja on tema tulu saaja ja peab maksma tulumaksu.

Kristi 25.10.2017 18:55 (6 aastat tagasi)

Nüüd on selge, et tuleb sõlmida tasuta kasutamise leping ning lisapuntina märkida, et korterit võib teistele välja üürida. Kas me peame lepingu koostamiseks ja allkirjastamiseks pöörduma juristi poole või võib selle ka ise näidise järgi koostada.

A 26.10.2017 05:30 (6 aastat tagasi)

Kuidas ise heaks arvate.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.