Pärandi jagamine.

olion 28.10.2017 03:14 (6 aastat tagasi)

Ema suri ära ja pärijateks oli kaks venda. Teine vend võtab ema kodust pangakaardi enda kätte ja hakkab raha enda arvele ülekandeid tegema. igapäev ja nädalaega järjest. Ma küsisin venna käest esimene päev kui palju on emal pangaarvel ja vastuseks tuli esimene päev ,et ema on kogu raha ära kulutanud ja panga arvel on 50 euri. EI saanud terve öö magada kuna teatsin matuse raha ei saa pangast kätte ja läksin ülemuse käest küsima kas matuste jaoks saab laenu. Aga õnneks leidsin järgmine päeva ema kodunt pangaväljavõtte summaga 1700 euri ja kui vennale seda rääkisin hakkas ta rääkima ,et võtab iga päev mingi summa välja. Küsisin ta käest kui palju on pangaarvel ja kas tuleme matuste rahadega välja hakkas ta karjuma saa pole midagi teinud ja ähvardas ,et annb mulle vastu molli. Nii kestis tüli mitu päeva järjest ja minu eest varjati raha summat kiivalt ja mul ei jäänud muud üle kui ütlesin talle ,et mata ise. Teadsin, et kui lähen koos vennaga matma siis raha mis üle jääb matustest ta minuga jagada ei kavatse. Hiljem kui pangas käisin öeldi ,et vend on teinud suure rikkumise ja nii teha ei tohi. Küsiti kas nõuan 806 euri sisse. Oli kange tahtmine seda teha ,et vennale koht kätte näidata. Jätsin selle otsuse tegemata kuna kartsin ,et sellest tuleb pärast veel suurem tüli. Pärast kahetsesin oma otsuse tegemisel ja viha venna vastu kasvas väga suureks. Vend tunnistas lõpuks ülesse ,et ülejäänud raha jäi tal elamiseks ja ta võttis vabu päevi puhkamiseks..Hiljem hakkas ta oma juttu ümber rääkima ,et võttis matuste jaoks laenu juurde. Kuidas saan teada kui palju tal raha üle jäi matustest elamiseks? Kuna tüli kestab juba 2 aast ja ema asju pole saadud ära jagatud. On ainult osa asju ära jagatud omavahel jagatud.

olion 28.10.2017 04:23 (6 aastat tagasi)

Vend ütles ,et kui ma oleksin pangast raha välja nõudnud oleks ta vastu esitanud hagi. Kui selline rikkumine juba tehtud kas saab vastu hagi teha? Kannatan juba selle tüli pärast juba mitu aastat ja kevadel oleksin soovinud hindamise ära teha ja on soov korter maha müüa. Kirjutasin ka vennale kevadel kirja ,et soovin koreri maha müüa..Siiani pole see tulemusi andnud ja iga kord lõppeb asjade jagamine tüliga. Küll süüdistatakse mind ,et sõin mõned sokolaadiid, viisin tutiga padja , käterätiku, raamatu ära jne. Asjade jagamine on pooleli jäänud ja see pole tulemusi andnud. Korteri notari tasud maksin mina 360 euro ulatuses ja vennalt pole senttigi notari tasudest saanud. Minu viga oli ilmset see ,et võtsin osa ema päritud asju vihaga kuna vend ei jaganud minuga raha ja varjab kui palju jäi tal matustelt raha üle elamiseks.. Praegult on kõik veel lahtine ja ei te kuidas probleemi lahendada. Maksan kuude viisi mõtetult üüri ja remonti ka ei ole saanud teha kuna takistatakse..Oleksn tahtnud notari poolt hindamise kohe alguses ära teha aga kuna seda oleks keeruline teha olnud kuna kõik minu isiklikud raamatud , mööbel, väärisesemed. toitained, olid ema juures. Elasin naise juures sisulisel kaks kätt taskus ja kõik isiklikud asja olid ema juures. Osa minu ostetu raamatud olid ka ema riiulites.Vahetul enne ema surma läksni naisest lahku ja kolisin ema juurde elama. Maksni ka üüri ja aitasin ema, koritasin tube , pesin aknaid jne Ansdin ka emale 150 eurot rohtude jaoks raha.. Käisin ka emaga koos poes endises elukohas kuna ema oli väga raskelt haige ehk oli vähki suremas.

olion 28.10.2017 05:26 (6 aastat tagasi)

Sell loo juures väidab vend ,et temal kirjaliku volitust küll ei olnud aga ta aitas emal arvuti abil üüre maksta.Ta väidab ,et teda seadused ei huvita ja temal oligi õigus raha väljavõtta ja õigus kogu raha endale võtta. Süüdistab mind ,et mina riisun ja kraabin ema varandust kokku. Kas mul ei oleks õigust saada komepensasiooni asjade näol kui vend võtab rahad julmalt endale ja selle arvelt võtab vabu päevi ja kulutab päritud raha elamiseks.? Kuidas oleks õiglane see asi ära lahendada. Kas ta ei peaks 806 euro eest ajadega kompenseerima. Kuidas lahenda asjad rahulikult kuna edasiminekut asjade lahendamises pole veel tulemusi andnud.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.