ükt sunnitöö

Kimjongun 30.10.2017 19:20 (6 aastat tagasi)

kas siin riigis ÜKT tunde saab ka tagasi rahaks pöörata? palju 1 tund maksab? kui sunnitööle määratud ori tahab ennast vabaks osta? kas kokkuleppe karistus mis pähe määritakse suure trahvi ähvardusel.. kas seda saab kokkulepet ka vaidlustada? tagasi pöörata vms...

BB 30.10.2017 21:53 (6 aastat tagasi)

Ise olid nõus ÜKT tundidega, nüüd siis kanna oma karistus ilusti ära. § 69. Üldkasulik töö (1) Kohus võib aresti või kuni kaheaastast vangistust mõistes või käesoleva seadustiku §-s 73 või 74 sätestatud korras tingimisi kohaldatud vangistust täitmisele pöörates asendada selle üldkasuliku tööga. Ühele päevale arestile või vangistusele vastab üks tund üldkasulikku tööd, mida ei mõisteta vähem kui viis tundi. Arest või vangistus asendatakse üldkasuliku tööga üksnes süüdlase nõusolekul.

ABC 31.10.2017 07:25 (6 aastat tagasi)

ÜKT tunde on alati võimalus tagasi pöörata vangistuseks või arestiks. Seega, kui "sunnitöö" on liigselt koormav, võib rahus riigi kulul puhata.

A 31.10.2017 07:49 (6 aastat tagasi)

Kokkuleppemenetlust kohaldatakse üksnes süüdistatava nõusolekul ning kokkuleppemenetluses tehtud lahendi vaidlustamise võimalused on piiratud. KrMS § 318 lg 4 Kokkuleppemenetluses tehtud kohtuotsuse peale võib kohtumenetluse pool esitada apellatsiooni juhul, kui tegemist on käesoleva seadustiku 9. peatüki 2. jao sätete või § 339 lõike 1 rikkumisega. Süüdistatav ja kaitsja võivad esitada kokkuleppemenetluses tehtud kohtuotsuse peale apellatsiooni ka juhul, kui kokkuleppes kirjeldatud tegu ei ole kuritegu, see on karistusseadustiku järgi ebaõigesti kvalifitseeritud või kui süüdistatavale on kuriteo eest mõistetud karistus, mida seadus selle eest ette ei näe.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.