Puuküürnikud, kes ise sees ei ela.

Murelik üürileandja 22.02.2018 19:29 (6 aastat tagasi)

Tere! Mul on ontlikud üürnikud, kes koristasid korteri ära, kolisid välja, aga ei ole nõus viimaste kuude eest üüri maksma, ega ka korterit/võtmeid üle andma. Kas mul on õigus peale üürilepingu minu poolt algatatud erakorralise lõpetamise kuupäeva sinna ise sisse minna ja lukke vahetada? Kuna nad ka võtmeid üle ei anna, siis kas saan üürikomisjoni kaudu võtmete tegemise ja ühe luku, mille originaalvõtit pole, avamise ja vahetamise kulud sisse nõuda? Asi on hetkel ka üürikomisjonis tänu tasumata arvetele, aga tähtaeg satub kahe istungi vahele ja oleks vaja edasi toimetada, kuna kalliks läheb ja ebatõenäoline, et puuküürnikel kohtutäituri jaoks vara on.

Reelika 23.02.2018 03:38 (6 aastat tagasi)

Ma näen asja pigem nii: üürnikud viimast üüri ei maksnud, sest milleks maksta viimase kuu üür ja siis sina maksaksid selle täpselt samas summas neile tagatisrahana tagasi, ei ole mõtet ju raha ühest taskust teise niisama tõsta. Ja arvatavasti sina sellega nõus ei olnud, arvasid, et tagatisraha neile ei annagi, siis loomulikult nad võtmeid enne üle ei annagi..Ja sealt kogu see värk pihta hakkaski.

Algataja 23.02.2018 07:32 (6 aastat tagasi)

Olin ikka, seda sai neile korduvlt pakutud. Küsimus polegi, mida nad mõtlevad, seda nagunii loogikaga ei mõista, vaid mis toimuma peaks peale lepingu lõppemist.

kuda 23.02.2018 13:11 (6 aastat tagasi)

Reelika, garantiiraha on sihtotstarbega raha, mis on ette nähtud hilisemata nõuete tasumiseks. Kohe kindlasti ei ole see viimase kuu üür. Seaduskohustab garantiiraha hoidma eraldi teistest vahenditest ja koguma selle peale ka intressi. Nii et see ei ole sugugi raha ühesttaskust teise tõstmine. Teemaalgatajale - kui viimase kuu üür on tasumata, siis saad pöörduda kohtusse kogu võlgnevuse kätte saamiseks ja nõuda ka võtmete tagastamist.

Reelika 24.02.2018 22:21 (6 aastat tagasi)

Ah ära aja udu. Tavaliselt ongi ühe kuu üür tagatiseks. No ja mis mõtet on võtmeid üle andes maksta ära viimase kuu üür ja samal momendil ulatab üürileandja toosama rahapaki sulle tagatisrahana tagasi. Üürileandja pöördub kohtusse, siis kohus teeb tasaarvelduse ja ongi kõik. Nii kaua kui nn "tasumata üürilt" viivis jookseb, jookseb ka intress tagatisrahalt:) Kogu teema on ju puhtalt vaid võtmete üleandmine.

Reelika 24.02.2018 22:28 (6 aastat tagasi)

Ja on ju ebakõla asjas, nad on sisuliselt üürimise lõpetanud, jäänud vaid võtmete, korteri üleandmine. On ju isegi välja kolinud. Aga miks nad seda ei tee, see näitabki ilmekalt ära, et neil on pretensioonid, nad ei ole nõus mingite üürileandja nõuetega. Eestis ongi neid tagatisraha tagasi maksvaid üürileandjaid suhteliselt vähe, enamus vaatab, et kas saaks ehk kuidagi nii, et ikka maksma midagi ei peaks aga viimase üüri võtaks vastu küll.

Heigo 25.02.2018 09:21 (6 aastat tagasi)

Sa Reelika ajad sassi kaks asja - nii kuidas asjad "tavaliselt" käivad ja see kuidas on seaduspärane käitumine. Teema algataja kirjutab täiesti verbatim, et võlgnevus on viimaste kuude üür (mitmuses) ja ka kõrvalkuludes. Seega ei ole asi mitte soovis garantiiraha tasaarveldada võlgnevustega, vaid pigem ikka soov mitte tasuda oma võlgnevusi. Ka võlgnevuste tõttu on pöördutud juba üürikomisjoni. Kui on mingid pretensioonid ja omavahel kokkuleppele eio jõua, siis tulebki kohtusse pöörduda, üürikomisjon on nagu tarbijakaitse, sellel mingid suurt mõjutamisvõimalust inimeste käitumsiele pole.

Algataja 23.02.2018 14:14 (6 aastat tagasi)

Proovin veel kord. Üürikomisjon on sisuliselt tsiviilkohus. Küsimus on, kui nad võtmeid ei tagasta lepingu lõppedes, kas võin võtmete paljundamisraha ja lukuabi sisse nõuda hiljem.

Jurist 24.02.2018 18:00 (6 aastat tagasi)

Saad ikka. Kui tähtajaks ei tagasta, on seaduse silmis tgu tavalise vallasvara vargusega, võta kindlasti võtmetegemisest tsekid.

byqy 24.02.2018 19:25 (6 aastat tagasi)

"vallasvara vargus"? Kuule, sa pole küll mingi jurist, et nii lolli juttu ajad. Võtmed on ju omanik neile ise andnud, kuidas saab see legaaldefinitsiooni "vargus" alla minna?

Algataja 25.02.2018 09:22 (6 aastat tagasi)

Tänan erinevate mõtete eest. Eks m pean need tegema niiehknii ja saan aru, et siinne foorum ei tea, et oleks rutiini, mida järgima peaks.

Algataja 25.02.2018 09:22 (6 aastat tagasi)

Tänan erinevate mõtete eest. Eks m pean need tegema niiehknii ja saan aru, et siinne foorum ei tea, et oleks rutiini, mida järgima peaks.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.