Kohtutäituri nõue juriidilise isiku vastu

Katrin 23.02.2018 14:34 (6 aastat tagasi)

Tere, Mure järgmine, tööandja lõpetas alusetult lepingu, jättis maksmata maksud, töötasu ning lõpparve. Asi käis tööinspektsioonis, kus saavutasin igas punktis õiguse. Esitati rahaline nõue tööandjale maksmiseks, ei midagi. Nüüd andsin asja kohtutäiturile. AGA, vahepeal, kanditi firma tühjaks ning kirjutati kuskile riiulisse, uue juhatuse liikme nimele. Kes ütlebki et see firma osteti surema kuskile ja minul mineid võimalusi sealt oma raha kätte saada pole. Kas ja mida ma edasi teha saan? Kas ongi nii et nüüd enam keegiei vastuta?

A 23.02.2018 19:46 (6 aastat tagasi)

Ega sellises olukorras tõepoolest ei olegi midagi eriti teha. Vastutab endiselt juriidiline isik, kuid kuna see on varatu, siis võtta ei ole midagi. Teoreetiliselt muidugi oleks võimalik pöörduda kohtusse kahjunõudega endise juhatuse liikme vastu, kuid kas praktikas sellest kasu oleks, ei oska öelda.

L.k 23.02.2018 22:17 (6 aastat tagasi)

Olin ka aastaid tagasi tööl samamoodi,täpselt nii saime õiguse tööinspektsioonis ja asi oli kt käes ja ei saanud miskit.Kui äkki umbes 4 aastat hiljem saime pankrotihaldurilt kirja ja peale seda ka kohe raha,mille maksis välja töötukassa kuigi vähem kui ette oli nähtud.

Reelika 24.02.2018 23:18 (6 aastat tagasi)

Riigikohtulahend (3-2-1-79-05): Kolleegium märgib, et seadusest tuleneva kohustuse rikkumisega äriühingu juhatuse liikme poolt äriühingu võlausaldajale kahju tekitamine on õigusvastane tegevus võlausaldaja suhtes ka VÕS § 1045 lg 1 p 7 järgi. Kui äriühingu juhtorgani liige on võlausaldajale õigusvastaselt kahju tekitanud pärast 1. juulit 2002. a, siis sellise kahju hüvitamist saab võlausaldaja nõuda otse endale.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.