Maksehäire register

Markus 17.01.2019 16:34 (5 aastat tagasi)

Tere, Üks eesti pank vahetas hiljuti nime. Oli võlg vana nimega pangale ja lõpetasin maksmise, kui pank oli juba nime vahetanud. Äriregistri koodid on erinevad. MHRis on üks kirje vana panga nimega, lõpukuupäevaga, kui pank nime vahetas ja teine rida nüüd uue panga andmetega, kui pank alustas. Kas see on juriidiliselt õige? Võlgu olin ju vanale pangale, mitte uuele? Panga nimevahetuse tõttu ju MHRis kaks rida?? Tänud

Reelika 17.01.2019 20:06 (5 aastat tagasi)

Eks see selline kaheotsaga asi ole, ühtset õiget või valet vastust siin ei ole. Igal nõude omanikul on õigus maksehäire avaldada, isegi kui näiteks üks ja seesama nõue on 10 korda omanikku vahetanud, siis lihtsalt üks lõpetab selle maksehäire kajastamise (ehk märgib lõppenuks) ja siis järgmine omanik kajastab selle. Reaalselt peale vaadates olekski justkui 10 korda kuskile võlgu jäänud, nagu oleksid sarivõlglane, pidevalt ja igale poole võlgu, kuigi tegelikult läks vaid üks võlgnevus hapuks. Kui nüüd selline ühest võlgnevusest saaks 10 rida, siis vast võiks öelda, et tulenevalt IKS § 10 lg 2 p 3, et seesugune võlgnevuse kajastatus kahjustaks ülemäära andmesubjekti õigusi, aga kui seal on ainult 2 rida, siis on küsitav. Võidakse öelda, et võlgnevus oli niikuinii ja see lisarida seal su mainet eriti ei riku vms. Ja muidugi tuleks ka aegumisega arvestada..

Markus 18.01.2019 07:40 (5 aastat tagasi)

Loogiliselt võttes ei ole ma ju võlgu uue reg. koodi ja nimega firmale? Ilmselt peavad pangal selle punkti kohta ka mingid üldtingimused olema? Kui ei ole, kas siis oleks võimalik ühe kirje kustutamist nõuda?

Reelika 18.01.2019 09:00 (5 aastat tagasi)

Kui tema (see uus siis) on sinu nõude omandanud, kas siis õigusjärgluse käigus või lihtsalt ostnud, igal juhul kui tema on selle nõude nüüdne omanik, siis talle sa võlgu oledki. Kustutamist saab küll nõuda, eriti kui see üks võlgnevus topelt seal kajastub (üks küll lõpetatud, teine aktiivne) ja jätab eksliku mulje, et sul mitu maksehäiret.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.