Segadus veetrassiga

kalle 31.01.2019 17:26 (5 aastat tagasi)

Ostsime maja, majas pidi olema lokaalne vesi (kohalik küla puurkaev, keegi vee eest raha ei küsi). Nüüd 4 kuud hiljem saime teada, et vesi on tsentraalne. Vee haldaja nõuab uue veetrassi ehitust, kinnistu piiridest, veel üht koma teist- muidu jääme veest ilma. Kas hoian moka maas ja maksan, et mitte kaotada vett. Või on müüja rikkunud lepingutingimusi.

quoru 31.01.2019 18:10 (5 aastat tagasi)

kui on lepingus sees, et on lokaalne vesi ja tasuta, siis saad nõuda kas a) selle puurkaevu tekitamist või b) ostuhinna alandamist vastavalt sulle tekkinud uue kohustusega. Loomulikult võid ka lepingust loobuda ja nõuda ostuhinna tagastamist, aga see vist pole praegu teema?

kalle 1.02.2019 11:08 (5 aastat tagasi)

lepingus on , et vesi on lokaalne. Sõna tasuta puudub seal. muudab midagi?

Nii on 1.02.2019 13:04 (5 aastat tagasi)

Arvan, et sa ei saavuta miskit. Hakkab jaurama, et sõnastuse viga jne ning ise vaatasid objekti üle ja nõustusid sellega.

CC 1.02.2019 14:44 (5 aastat tagasi)

Siin on tõestamise küismus, kui on sõna sõna vastu olukord ja lepingus pole midagi selle kohta et vesi on tasuta, siis pead suutma ära tõestada, et teine ütles, et on "tasuta". Kui ei saa tõestada, siis pole midagi teha. Muide, lokaalne vesi tähendab seda, et sul on oma kinnistul kaev. Küla vesi on juba tsentraalne nagunii.

kalle 2.02.2019 18:49 (5 aastat tagasi)

Kas kohus fakte ei vaata? aktis kirjas majal lokaalne vesi. Kuid hiljem tuleb keegi nõudma mõõturi panekut, selgub, et vesi on tsentraalne ja, et vesi säiliks, peab täitma liitumisnõuded. Müüja jutt, mis ei ole aktis, oli a la selline, et vesi tuleb majja, keegi raha pole küsinud (müüja valduses oli maja 4aastat), kaev, kust vesi tuleb pole kinnistul.

Eksveespetsialist 7.02.2019 13:49 (5 aastat tagasi)

Lihtne soovitus ära selle veevärgi omaniku peale kaeba ega teda torgi, muidu oled veest ilma nagu naksti (vaata Ivanišvili juhtumit). Teise asja osas (mida teha eelmise omanikuga) kahjuks nõu ei oska anda, lokaalne vesi on defineerimata mõiste ning võib tähendada ka, et kinnistul on juurdepääs veele (mis on tegelikult ka tagatud siis kui mõni naaber seda pakkus talle). See, et vesi varem tasuta ja nüüd tasu eest (see sõltub juba sellest naabrist ja eelmisest müüjast ei sõltu).

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.