Pärimine.

Mann 28.02.2019 14:55 (5 aastat tagasi)

Tere, küsimus järgmine. Kui on olemas tõestus e maili näol, kus pärijad nõuavad pärandi jagamist ja väljavõte panga ülekannetest, kus näha, et raha on neile üle kantud (osa müüdud pärandvarast). Siis kas sellest piisab tõestuseks või tuleks teha märge ka abikaasade vahelisse testamenti, et oleks selge, et ühe abikaasa (lese) lapsed on juba osa oma varem surnud vanema pärandist saanud?

fyme 1.03.2019 14:31 (5 aastat tagasi)

Arusaamatu, kas te tahate surnud inimese testamenti muudatusi sisse viia? Loomulikult on see võimatu. Ja kulla inimesed - mitte keegi ei saa NÕUDA pärandi jagamist! See kes on omanik, see teeb kas testamendi või laseb seaduse järgi oma vara pärida. Otsustab ainult tema tahe. Pärand poel asi, mida keegi peab saama. Ei pea, võib oma varanduse ka loomade varjupaigale kinkida ja mitte keegi ei kobise.

Mann 2.03.2019 05:45 (5 aastat tagasi)

Testament oli tehtud lese ja eelmise abikaasa vahel kus oli märgitud, et lesk võib müüa oma kinnisvara, laste osa oli märgitud pärandi teisest poolest , 25% ja 25%. Kui lesk pani kinnisvara müüki, õigemini raha selle eest.oli juba käes, hakkasid lapsed teda kohtuga ähvardama, sest ei aksepteerinud uut abikaasat. Lesk maksiski järeltulijatele mida need nõudsid. Uue kaasaga on tehtud testament, et see kes elab kauem võib varaga teha mis heaks arvab. Lapsed on suusõnaliselt andnud mõista, et sooviksid ka ülejäänud varast osa (ahned). Seepärast küsin kas peaks kaasade ühisesse testamenti märkima, et nad on varem saanud oma ühe (surnud) vanema varaosast osa? Tõenduseks e mailid kus raha nõutakse ja koopia pangaülekandest.

fyme 2.03.2019 13:00 (5 aastat tagasi)

Kas ma saan õigesti aru, et testamiendis oli kirjas, et pärandiks on kinnisvara ja sellest pärib lesk 50% ja teine pool jaguneb laste vahel - 25 ja 25%? Seega muutusid nad kinnisvara omandamisel kaasomanikeks? Siis on kõik õige - kinnisvara müümisel tuli neile välja maksta lihtsalt nende osa. Nüüd praeguste abikaasade vastatsikusel testamendil - pole lastel MITTE MINGIT ÕIGUST kasvõi ühele sendile (va kui nad on abivajavad ja saavad sundosa). Notar selgitab teile täpselt, et üleelanud abikaasa pärib KÕIK ka võlad jne. Ükski kohus ei lase neil lastel mitte midagi saada, kaevaku või inimõiguste kohtusse.

Mann 8.03.2019 08:20 (5 aastat tagasi)

Jah, olete õigesti aru saanud. Lapsed nõudsid kinnisvara müümisel oma osa ähvardades kohtu ja politseiga jms Ja oma osa nad ka said kokku ligemale 75 000. Nüüd on nad andnud mõista, et sellest oli veel vähe, et lesestunud lapsevanem oleks neile justkui veel võlgu. Seepärast küsin, et sellest, et nad varem juba said 75 000 eurot on tõestuseks e mailid kus nad seda nõuavad ja väljavõtted pangaülekandest kus märkusena kirjas: pärandi jagamine ja mainitud ka surnud vanema nimi. Et kas nüüdses testamendis peaks seda eraldi märkima, et nad on selle raha varem saanud või piisab neist tõenditest juhul kui peaksid kunagi veel midagi nõudma?

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.