2 küsimust

Kats 24.10.2019 09:28 (4 aastat tagasi)

Lahutus, paaril on 2 last ja abielu ajal ostetud korter ning auto. Auto ja korteri eest on 100% maksnud mees, kes töötab Soomes. Laste ema on pmst terve see aeg üksi lapsi kasvatanud. Kas ma saan õigesti aru, et seaduse järgi: 1. Laste hooldusõigus määratakse emale ja isale nö külastusajad. Mees peab maksma alimente (2X270) 2. Auto ja korter 50/50 või kuna selle eest on maksnud terve selle aja eest mees, siis läheb kõik talle?

deci 24.10.2019 12:50 (4 aastat tagasi)

Oled üldiselt õigesti aru saanud, kuid alimente ei maksta meil juba ammu - seda nimetataks elatiseks, mis on pool miinimumpalgast. Varaga on natuke keerulisem, sõltub sellest kas mees on selle raha mille eest ta ostis kuskilt pärinud või kingituseks saanud jne. Aga üldine reegel on tõesti (kui pole varalahususe lepingut), et need jagunevad võrdselt, sest naise panuseks arvestatakse laste kasvatamist ja muid tegevusi. Harva kui keegi on rahul sellega, seega võib kohtulikuks vaidluseks minna. Siis saab kõiki argumente esitada ja arvestada.

:( 25.10.2019 09:34 (4 aastat tagasi)

üldiselt ei maksa päris raudselt kindel olla, et hooldusõigus automaatselt emale mõistetakse. Enamasti on see tõesti nii, aga mitte 100% alati. Ja hoopiski ei ole sellist seadust, mis seda nõuaks. Nii et ära ole nii raudpolt kindel, et mehele käkki saad keerata.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.