Pangakonto piirang

sulps 10.04.2023 19:25 (1 aasta tagasi)

Kas kohtutäituril on mingil tingimusel õigus keelata pangakontolt ülekannete tegemine? Peale arestimisakti edastamist panka selle osa suhtes mis võlgnikule kätte jääb ei tohiks täituril olla mingeid käsutamisõigusi. Või on?

rella 12.04.2023 06:41 (1 aasta tagasi)

ei ole, niiet oma kasutusliimidi ulatuses kanna üle niipalju kui raha on.

J. 12.04.2023 10:02 (1 aasta tagasi)

Kohtutäituril ei ole arestimata osale käsutusõigusi, kui pangad ise võivad oma sisereeglite alusel seada arestitud konto kasutamisele piiranguid. Täpsemalt peab uurima konkreetses pangast.

sulps 13.04.2023 09:05 (1 aasta tagasi)

Selles probleem ongi et kohtutäitur väidab et temal on õigus keelata pangaülekanded ja on sellise korralduse pangale andnud. Pank täidab seda ja on internetipangas ülekanded blokeerinud. Teema kerkis üles ühes vestlusgrupis FB, mõtlesin et otsin teiste teadjate inimeste kommentaare, grupid on kinnised ja sõna võtavad enamasti ühed ja samad. Teemaalgataja grupis kirjutab et pöördus nii panga kui täituri poole ja sai siis täiturilt sellise vastuse nagu eespool kirjutasin stiilis et mina ütlen nii ja kõik. Ei küsi enda pärast, omal õnneks ühtegi nõudjat kukil pole juba aastaid :D lihtsalt teema tundus nii uudne ja absurdne et paratamatult tekkis mõte kas on seadustes mingeid muutusi jälle tehtud. Kuskohast võtab täitur endale sellise õiguse ja kas pank peab mingil tingimusel täitma käsku mis ei ole põhjendatud. Mis puutub panga sisereeglitesse siis kas riiklikul tasandil ei võetud vastu et pangad peavad võimaldama arestitud kontol lubatud limiidi ulatuses kandeid teha kuna see on eluliselt vajalik? Arveid ei saa reeglina kuskil enam sularahas maksta, vähemalt firmadele mitte.

J. 13.04.2023 12:08 (1 aasta tagasi)

Siin on tõenäoliselt tegemist teineteisest valesti arusaamisega. Kohtutäiturid ei piira kuidagi pangakontol oleva raha kasutamist vaba limiidi ulatuses. Piiranguid seavad pangad ise, et neil oleks võimalik arestimisakte täita. Vaba limiidi kasutamise kontrollimine sõltub panga tehnilistest võimalustest ja on eri pankades erinevad. Seetõttu ei ole võimalik mõnes pangas näiteks kasutada internetipanka, teises maksta poes kaardiga, kolmandas teha kumbagi. Arveid saab maksta ja muid ülekandeid teha vabalt kõikides pangakontorites ja mõnedes pankades ka pangaautomaatides.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.