Korteri varjatud puudused - pōranda krigin jne?

LN 16.03.2017 15:42 (7 aastat tagasi)

Tere! Poolteist kuud tagasi müüsime korteri. Täna kirjutas ostja, et põrandad krigisevad ja korteris on kanalisatsioonihais, kuna "õhk liigub kohati vales suunas". Lisaks lõhkes uuel omanikul nädal tagasi wc-potis toru ja tekkis väike uputus wc-s, mida paneb samuti meie süüks (kuigi lisas loputuskasti mingit keemiat). Veel paneb uus omanik meile süüks, et ventilatsioon ja õhupuhasti kolksub tugevama tuulega ja see segab elamist. Korteri üleandmisel ega enne ostu vaatamas käimisel polnud mingit haisu ega põranda kriginat, samuti polnud mingit kolksumist vms. Wc-pott oli ostetud 2011. a ja seal sees oli tehtud juba ammusest ajast meie poolt üks parandus, mis ei ole kuidagi seotud selle lõhkenud voolikuga. Kas oleksime pidanud andma kasutatud asjale mingi garantii? Ei olnud meie ajal ega ka korteri müümisel ostja kirjeldatud probleeme. Need on tekkinud tema seeselamise ajal, pooleteise kuuga. Uus omanik asus kohe kapitaalset remonti tegema ja tegi mitmed toad seest n-ö puhtaks (laed maha, põrand üles jne). Ei saa välistada, et ehitustolm ja niiskus on tekitanud krigina ja muud probleemid. Olgu öeldud, et korteri üleandmisel allkirjastasime akti, kus ostja kinnitab, et kõik on korras. Kas meie müüjatena vastutame eelkirjeldatu eest, st nn puuduste eest, mida me ei teadnud või mis on tekkinud pärast müüki? Kuidas tõendada, et ostja kirjeldatud olukorda meie ajal ei olnud? Või kas antud asjad kvalifitseeruvad üldse varjatud puudustena, st kuidas on võimalik varjata põranda kriginat või kanalisatsioonihaisu? Ette tänades!

B 17.03.2017 10:30 (7 aastat tagasi)

Keeldute nimetatud puuduste eest vastutamast ja tema pöördub kohtusse. Kas korteri müügil oli mainitud, et tegemist on remonti vajava korteriga? Nimetatud puudused viitavadki remondi vajadusele - uuendada torustikud, põrandad, ventilatsioon.

LN 17.03.2017 10:43 (7 aastat tagasi)

Tegemist ei olnud remonti vajava korteriga, ostja ise soovis enda järgi korteri kujundada. Korter oli täielikult renoveeritud 2011. Torustik on vahetatud 2016 lõpus.

CC 17.03.2017 11:46 (7 aastat tagasi)

Seaduses ei ole üheselt üles loetletud, mis on ehituslikud vead ning milliste varjatud puuduste puhul konkreetselt on ostjal õigus nõudmisi esitada. Selgelt vastutab aga hoone müüja selle ohutuse ja turvalisuse eest. Ükski üles loetud probleem pole aga minu meelest nendega seotud. Samuti on uus omanik asunud korterit muutma, seega pole see enam see korter, mille ta omandas. puudulikku ventilatsiooni üldiselt loetakse kohtupraktikas oluliseks probleemiks, küll aga on vaidlus ilmselt selle üle, kas see on tekkinud nüüd või oli see juba ka müügi hetkel.

LN 17.03.2017 12:04 (7 aastat tagasi)

Tänan vastuse eest! Ventilatsioon ei ole tegelikult puudulik. Ostja sõnul tuleb kanalisatsioonihaisu sisse siis, kui on tugevam tuul, mitte alati. Usun, et siin mängib rolli ka iga inimese lõhnatundlikkus. Hetkel tundub, et ostja püüab meie arvelt enda majanduslikku olukorda parandada, kuna korteri ostmisel tunnistas, et kasutas kõik enda raha ostuks. Sellegipoolest asus kohe ulatuslikku remonti tegema, kuigi hindamisaktis hinnati korteri seisukorda väga heaks.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.