hüvitis kasutamata puhkuse eest

Heikki 7.02.2011 10:29 (13 aastat tagasi)

Tere, küsimus on siis järgmine, olen olnud lepinguga tööl praeguseks 9 kuud.Nüüd tekkis soov vabatahtlikult töölt lahkuda , kuid ei ole ühtegi puhkusepäeva välja võtnud.Küsimus tekkis siis sellega seoses, et puhkusepäevade kompenseerimine on ilmselt osa lõpparvest, kuid 9 kuu puhul palju on päevi saada kui aastas on ettenähtud 28 päeva? Kas kompenseeritakse puhkusepäevad ja puhkuserahad, või oleks targem puhkus välja võtta ja saada puhkuseraha mis kaasneb puhkusega? Kuna tööandjal on õigus mind 1 kuu kinni hoida, siis kas puhkepäevade väljavõtmisel lükkub see 1 kuu edasi? Otseselt puhkusevajadust ei ole ja selle kuu käiks rahulikult tööl...Kui saaks rohkem raha, aga kui rahasumma on samas suurusjärgus lõpparvel siis loomulikult puhkaks ka veidi :) Otseselt tööandjaga raksu ei sooviks minna, kuid oma õigusi sooviks ikka teada. Palju tänu asjaliku vastuse eest, kuna selles vallas olen veidi roheline... Heikki

Maret 7.02.2011 10:43 (13 aastat tagasi)

Iga töötatud kuu annab 2,33p (28/12) puhkust seega 9 kuud teeb 21p. TL lõppedes hüvitatakse kasutamata puhkus rahas. TL ülesütlemisest pead ette teatama 30klp., puhkuseavalduse peaksid esitama vähemalt 14klp ette kui puhkusteajakavas sinu puhkust määratud ei ole. Mina aga soovitan, et kui puhkuseks suurt vajadust pole siis tööta veel see etteteatamiseaeg 30klp ära ja saad lõpparvega kasutamata puhkuse eest rahalise hüvitise.

Heikki 7.02.2011 11:02 (13 aastat tagasi)

Tänan asjaliku vastuse eest Kuid kui teatan TL lõpetamisest 30klp ette ja puhkust mis saada 21p välja ei võta siis saan kompi 21 puhkusepäeva eest , kuid kui võtaksin oma päevad välja siis saaksin puhkuseraha 21 puhkusepäeva ees... kui palju on puhkuseraha mille saaksin koos puhkusega väiksem kompensatsioonist lõpparvel kui ei võta puhkust välja?

Maret 7.02.2011 11:13 (13 aastat tagasi)

Nii puhkuseraha kui ka kasutamata puhkuse eest hüvitis arvestatakse ühtedel alustel ehk kuue eelneva kuu töötasude ja kalendripäevade järgi suurt erinevust ei saa tulla, sest vaid viimase kuuga võib kõikumine tekkida ja mõlemal puhul kas puhkad teatud arv päevi või hüvitatakse see sama teatud arv päeavi. Toon näite: Kui ei puhka saad veel ühe kuu töötasu + ~23,3p eest puhkuse hüvitist(lisandub ju üks töökuu veel). Kui puhkad saad jooksvalt puhkusetasu aga töötasu väheneb ja kasutamata puhkuse hüvitis kaob.

Heikki 7.02.2011 11:25 (13 aastat tagasi)

Tänan, nüüd jõudis asi kohale :) Ehk siis ei puhka.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.