9-aastast last kahtlustatakse (teiste laste) kehalises väärkohtlemises

mari 7.02.2011 13:04 (13 aastat tagasi)

Juhtus selline asi,et õepoeg mängis õues teiste lastega uukat/trihvaad ja siis ei tahtnud enam mängida.Aga tema kord oli lugeda ja siis tüdrukud hakkasid näägutama et kõik on lugenud ja tema peab ka mis siis ,et ta enam mängida ei taha.siis üks tüdrukutest solvas teda ja poiss ei osanud rumala peaga miskit tarka öelda ja lõi seda tüdruku jalaga kõhtu.Tean väga inetu tegu:s tüdruk läks siis oma isale kitule,samal ajal teised lapsed hakkasid siis õepoega taguma,kaklesid siis ja üks tudruk jäi ette ja sai väikse kriimu silma alla ja tema ema andis asja politseisse,kuna õepoeg olevat teda jalaga löönud näkku.Sinikat midagi ei olnud ainult väike kriim.Jalaga ta toda tüdrukut pole löönud.Nad ründasid mitmekesi korraga õepoega ja see vehkis kätega et ennast kaitsta.Pluss loobiti õepoega ka kividega. Ei taha siin kedagi õigustada ja kaitsta aga tooksin ka põhjenduse miks õepoeg nii käitus/käitub.Nimelt ei ole ta tavaline laps ta sündis hundikurgu ja jänesemokaga.Iseenesest täiesti normaalne laps pole lollakas ega midagi aga väiksest peale kõik lapsed teda mõnitanud peksnud ja alandanud selle pärast et ta ei saa nii normaalselt rääkida nagu meie.Loomulikult pole vägivald lahenduseks.Aga ta ei oska ennast enam muud moodi teiste eest kaitsta. Õepoja vanuseks siis 9 aastat.ja teised lapsed kellega tüli oli sama vanad. nüüd tuli siis politseist alaelaiste komisjonist kutse koju et vaja politseisse minna. Paragrahviks siis 18 lõik 2. ehk siis Isik paneb teo toime kergemeelsusest, kui ta peab võimalikuks süüteokoosseisule vastava asjaolu saabumist, kuid tähelepanematuse või kohusetundetuse tõttu loodab seda vältida. Missugused võimalused on mu õel siis poega kaitsta sest ta kardab et selles et ta kogu loo seal ära räägib pole kasu.

qEKA 7.02.2011 13:13 (13 aastat tagasi)

Einoh - võite ju ka avalduse sisse anda, et tegemist oli siis kallaletungiga ja õepoeg kaitses ennast. Siiski - see ei õigusta algset jalaga kõhtu löömist, kuid kui õigesti aru sain, siis avalduse esitas keegi teine. Mitte algselt kõhtu saanud tüdruku ema, vaid keegi kolmas. Siiski - vaidlemist, kui palju.

mari 7.02.2011 13:28 (13 aastat tagasi)

Jah avalduse esitas selle tüdruku ema kes sai kriimu silma alla kui nad mitmekesi poissi ründasid.

ets 7.02.2011 13:33 (13 aastat tagasi)

Siis ju enesekaitsega. Andke samuti avaldus politseisse minnes.

mari 7.02.2011 13:37 (13 aastat tagasi)

Aga see teema juhtus sügisel 2010 ja alles nüüd tuli kutse....kas enam saab avaldust teha???

kats 7.02.2011 16:11 (13 aastat tagasi)

Otseloomulikult,sest kui te ei tee jäävad karistuseta ka need kes ka teos süüdlased.

mari 7.02.2011 17:56 (13 aastat tagasi)

Jätsin ennist mainimata,et selle tüdruku ema kes politseisse avalduse tegi jooksis kohe sinna kakluspaigale ja raputas õepoega nii et küünejäljed olid käsivarres ja siis sõimas teda idioodiks.Ja alles peale seda helistas see ema mu õele ja ütles mis juhtus.Õde rääkis seda ka politseile aga kuna mu õde on oma last karistanud ehk siis vitsa andnud siis öeldi politseis et miks ta peaks siis avaldust tegema.Õe sõnade järgi poleks tema avaldust vastu võetud.Avalduse teinud emake põhjenad oma käitumist nii, et ta oli endast nii väljas ja sellepärast ta kallale läkski. Hmm samas tekib ka ju küsimus et äkki kaotab see emake ise ka kodus nn enesevalitsust ja see kriim mitte ei tekkinud seal mänguplatsil....jutt muide paide politseist siis.

kko 7.02.2011 23:37 (13 aastat tagasi)

muidugi tehke avaldus koheselt, mis sest et politseis juba käidud. Kui ei julge ise seda kohale viia, saatke palun postiga.

ÄRA PEKSA LAST 8.02.2011 07:48 (13 aastat tagasi)

"... ja poiss ei osanud rumala peaga miskit tarka öelda ja lõi seda tüdruku jalaga kõhtu." Loen ja imestan. Sealt edasi: "õde on oma last karistanud ehk siis vitsa andnud". Terve selle poisi pere alates emast ei ole normaalne! Mida rohkem oma last peksad, seda enam peksab ta teisi - kellegi peal peab ta oma raevu välja elama. Mida oleksite te ise teinud selle vägivaldse poisiga, kui ta teie tütart oleks löönud? Poisi emana oleks mul häbi politseile avaldust kirjutada.

COpU 8.02.2011 09:03 (13 aastat tagasi)

Mis ta ikka häbi on. Loomulikult kõik algab perekonnast, kuid siiski pole normaalne, et teised lapsed kambakesi niimoodi kallale tormavad. Nagu öeldi - laps pole just väga sotsiaalne ja populaarne ning selline asi mõjub veel hävitavamalt.

mvh 8.02.2011 16:42 (13 aastat tagasi)

Politseis käimine ei sega avalduse tegemist. Soovitan aga kohale minna ja vaadata, mis pöörde asi võtab. Nii väikeste laste osas ei ole nagunii tegemist kriminaalmenetlusega või kui see ka algatatud on, siis lõpetatakse ära. Probleemiga tegeleb ilmselt noorsoopolitsei. Alaealiste komisjon ei asu politsei juures ja sinna võidakse materjalid hiljem politasei poolt saata, nii et vaevalt Te nedelt kutse saite. Teie jutu põhjal tundub Teie laps süüdi olevat selles esimeses löömises, aga hiljem kui talle kallale tuldi on ilmselt tegemist hädakaitsega. Kui Teile tundub, et politseitöötaja ei lahenda seda juhtumit igakülgselt ja ei arvesta Teie ja lapse ütlusi, võite alati teha ise kirjaliku avalduse.

Riukalik Jurist 8.02.2011 23:08 (13 aastat tagasi)

Kuigi siinses mittetulunduslikus foorumis ei ole tavaliselt kohane postitada linke teistele lehtedele, on minu meelest siiski selle postituse osas kuulata järgmist muusikapala (NB! tähelepanu eelkõige mõttel, mitte muusikal): http://www.youtube.com/watch?v=Pb8u856ZwNY

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.